Що з'їсти, аби уникнути болю в спині тим, хто часто сидить за столом – 7 продуктів
Офісним працівникам і тим, хто проводить за столом не весь робочий день, а лише його частину, знайоме відчуття болю чи ниття у спині, яке заважає працювати продуктивно.
Його можна позбутися й не допустити запалень – наголошують фахівці.
Дієтологині Шона Вілкінсон, Мерілі Гленвіль та Кассандра Бернс для видання The Daily Mail розробили перелік 7 продуктів, які допоможуть позбутися болю в спині.
![](https://imglife.pravda.com.ua/images/doc/4/2/4279ed5-buriak.jpg)
Буряк
"Буряки багаті на беталаїни, пігменти, відповідальні за насичений колір коренеплоду. Окрім позитивного впливу на серцево-судинну систему людини, буряк може допомогти у боротьбі із запальними процесами, що спричинюють біль у спині", – ділиться Кассандра Бернс.
![](https://imglife.pravda.com.ua/images/doc/0/4/04312c3-kapusta.jpg)
Червона капуста
"Антиоксиданти, близькі за своїми властивостями до тих, що є в ягодах, можна знайти й у червоній капусті. Вона також насичена вітаміном С", – наголошує Вілкінсон.
![](https://imglife.pravda.com.ua/images/doc/b/4/b464af8-losos.jpg)
Жирна риба
"Жирна риба, на зразок лосося, макрелі, сардин та оселедців, має багато омега-3 жирів. Вона корисна не тільки для серця, а також мають протизапальну дію. Крім всього, жирна риба ще й чудове джерело вітаміну D, який необхідний для профілактики хронічних запалень", – говорить Гленвіль.
![](https://imglife.pravda.com.ua/images/doc/1/c/1c4c45c-shpynat.jpg)
Листя зелені
"Листова зелень, на зразок шпинату, багата на каротиноїди та флавоноїди, які допоможуть людям, які котрі постійно працюють у позиції сидячи, попередити симптоми запаленої спини. Вони також насичені магнезією, що здатна підтримувати м'язову та кісткову міцність", – тлумачить Бернс.
![](https://imglife.pravda.com.ua/images/doc/c/d/cd83727-harbuz.jpg)
Овочі помаранчевого кольору
"Гарбуз, морква та інші овочі, які мають виражений помаранчевий колір, очевидно містять багато каротеноїдів. Бета-каротин, який належить до цього типу речовин, може перетворюватися у вітамін А, який крім усього, відповідальний за посилення імунної системи людини", – акцентує Вілкінсон.
![](https://imglife.pravda.com.ua/images/doc/6/9/6956c50-ananas.jpg)
Ананас
"В ананасах міститься фермент бромелаїн (насправді комплекс ферментів), що має потужні протизапальні функції", – пояснює Мерілі Гленвіль.
![](https://imglife.pravda.com.ua/images/doc/2/c/2cd4809-chornytsi.jpg)
Ягоди
"Більшість ягід багаті на антоціани, компоненти, що забарвлюють їх, наприклад, у червоний колір. Антоціани мають потенційну антиоксидантну та протизапальну дію. Саме вони зробили чорницю суперягодою проти багатьох недугів", – розповідає Шона Вілкінсон.
Усі фото Depositphotos.