Що потрібно виключити із раціону, щоб "втекти" від інсульту

— 13 квітня 2017, 10:43

Підвищене споживання продуктів, які містять транс-жири, може призводити до серцевих нападів та інсультів.

До такого висновку дійшли дослідники Єльського університету.

Транс-жирні кислоти, або транс-жири, зазвичай зустрічаються у таких продуктах як чіпси, крекери, смажена їжа та хлібобулочні вироби.

Транс-жири зазвичай зустрічаються у таких продуктах як чіпси, крекери, смажена їжа та хлібобулочні вироби. Фото Nomadsoul1/Depositphotos

Починаючи з 2018 року в США по всій країні буде встановлене обмеження на використання гідрогенізованої олії у продуктах харчування, таким чином вдасться повністю усунути використання у закладах транс-жирів.

Наразі така заборона діє у Нью-Йорку. Тож автори дослідження порівнювали здоров'я нью-йоркців та людей, що живуть у округах без обмежень.

[L]Використовуючи дані Державного департаменту оцінки здоров'я і перепису населення в період між 2002 і 2013 роками, дослідники зосередилися на показниках госпіталізації для серцевого нападу та інсульту.

Вони виявили, що через три і більше роки після того, як були реалізовані обмеження, кількість госпіталізацій у цих районах значно зменшилася. Зниження для комбінованих умов було 6,2%.

"Це досить істотне зниження. Наше дослідження підкреслює міць державної політики для впливу рівень серцево-судинних захворювань.

Транс-жири шкідливі для серцево-судинної системи, і зведення їх до мінімуму або усунення з раціону може істотно знизити ймовірність інфаркту та інсульту", – зазначає доктор Єльської школи медицини Ерік Брандт.

Реклама:

Головне сьогодні