В львівському "ОХМАТДИТі" відкриється перша сімейна кімната

— 25 липня 2017, 10:46

Родини зможуть бути поруч із хворими дітьми у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні "ОХМАТДИТ".

Родини зможуть бути поруч із хворими дітьми у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні "ОХМАТДИТ". Фото SailanaLNT/Depositphotos

Така можливість буде забезпечена після відкриття там "Сімейної Кімнати Рональда МакДональда".

Договір оренди на створення такого приміщення підписали благодійна організація "Фундація Дім Рональда МакДональда", що фінансується за рахунок корпоративних партнерів та приватних благодійників, та адміністрація лікарні.

Відкриття кімнати заплановане на осінь.

[L]"У львівському "ОХМАТДИТі" 380 ліжок. Щороку до нас звертаються до 55 тисяч пацієнтів, із них 20 тисяч потрапляють у стаціонар.

Під час лікування за найменшими пацієнтами зазвичай доглядають родичі. І ми тішимося, що у них з’явиться змога користуватися сімейною кімнатою у найскладніші моменти життя.

Дитина не повинна залишатися в лікарні без сімейного тепла, оскільки любов рідних – це потужний ресурс у боротьбі з недугою", – прокоментувала головний лікар Львівської обласної дитячої клінічної лікарні "ОХМАТДИТ" Мар’яна Возниця.

Сімейна кімната – це місце в лікарні, де батьки і родичі хворих дітей зможуть відпочити, поспати, поїсти, набратися сил і провести час із дитиною.

У світі уже працює 208 таких кімнат, які допомагають родинам у 64 країнах.

Кошти на створення Сімейної Кімнати були зібрані в результаті 15-ї благодійної програми "Долонька Щастя" в ресторанах МакДональдз у листопаді 2016 року.

"Обираючи лікарню для партнерства, Фундація орієнтувалася передусім на ті заклади, які приймають на лікування багато дітей і відчувають найгострішу потребу в сімейній кімнаті", – пояснює директор Фундації в Україні Анастасія Зражевська.

Вона також додала, що Фундація планує відкриття сімейних кімнат у дитячих лікарнях в інших містах.

Реклама:

Головне сьогодні