Науковці пояснили, чому жінки з апетитними сідницями – здоровіші

— 2 серпня 2017, 16:17

Німецькі вчені змусили багатьох жінок видихнути із полегшенням – ті, хто має більше жирових відкладень на стегнах і сідницях, рідше переживають серцеві напади та менше хворіють на діабет.

Жінки з апетитними сідницями – здоровіші. Фото golyak/Depositphotos

Підшкірний жир стегнової частини тіла працює як губка, перешкоджаючи появі вісцелярного жиру на внутрішніх органах та діє як захисник серця і легенів, цитує наукове видання Cell Metabolism кореспондент The Independent.

[L]Дослідники вважають, що захисна функція підшкірного жиру в нижній частині тіла найбільше виявляє себе у жінок перед менопаузою. Вона не працює у випадку, якщо жінка має ожиріння.

Керівник дослідження доктор Норберт Стефан, який спеціалізується на дослідженні діабету в Університеті Тюбінгена (Німеччина), пояснив, що для людей із вагою в межах норми, мати масивні стегна (фігуру типу "груша") – краще. Вона гарантує "безпечне зберігання" жирових клітин.

Результати своєї розробки Стефан із колегами підтвердили завдяки МРТ-скануванню та кільком стандартним процедурам перевірки стану здоров'я людини.

Реклама:

Головне сьогодні