Науковці розібралися, чи дійсно порно робить неспроможними 30-річних чоловіків

— 26 вересня 2017, 18:20

Науковці засвідчують появу нового типу еректильної дисфункції у молодих чоловіків через постійний перегляд порнографічного відео.

Науковці засвідчують появу нового типу еректильної дисфункції. Фото Elnur_/Depositphotos

27-річний Тоні, який пережив розрив стосунків із дівчиною, провів кілька вечорів поспіль переглядаючи порнографію "переважно від нудьги", розповідає The Rolling Stone.

Пізніше чоловік зрозумів, що більше не збуджується. Скільки не намагався – не вдавалося.

Він пройшов кілька тестів на визначення рівня тестостерону та здав інші аналізи. Усі показували, що з його здоров'ям усе добре.

Один із лікарів рекомендував спробувати йому засоби проти еректильної дисфункції, однак і вони не допомогли. Вочевидь, проблема була глибшою.

[L]Тоні почав шукати її вирішення в мережі і натрапив на сайт Reboot Nation, на якому молоді чоловіки ділилися історіями про те, як втратили свою сексуальну силу, не можуть збуджуватися від своїх дівчат. Усіх об'єднувало те, що вони регулярно дивилися порно в інтернеті.

"Із цих історій я зрозумів, що порнографія могла вплинути на мій мозок. Це було щось на зразок шини, яку використовували-використовували, доки вона не стерлася й не вийшла з ладу, – розповів Тоні.

На сайті я бачив історії 14-річних, які розповідали, що у них немає збудження від оголених дівчат".

Діагноз, який отримав врешті Тоні, збігається із медичними історіями тисяч молодих чоловіків – порно-індукована еректильна дисфункція (PIED).

Доктор Авраам Моргенталер, професор Гарвардсьої медичної школи, займається детальним дослідженням цієї проблеми.

Науковець вважає, що перегляд порно вивільнює допамін, що викликає відчуття задоволення. Коли ж це відбувається постійно, людина відчуває нав'язливу потребу повторення.

Вони порівнюють це відчуття із наркоманією, коли залежна людина шукає задоволень і намагається збільшити їх, коли припиняє вдовольнятися.

Коли мозок виділяє більше допаміну, він виснажується – з'являється потреба частішого та більш інтенсивного стимулювання.

Про це йдеться у промові Гері Вілсона щодо впливу порнографії на мозок людини. За його словами, до 22 років у юнаків уже настільки виснажені сексуальні відчуття, що вони починають шукати більш агресивного порновідео.

Вілсон вважає, що єдиний вихід – припинити задовольняти себе. Тільки тоді здатність кохатися і задоволення від сексу можуть повернутися.

Таким шляхом пішов засновник ресурсу Reboot Nation Гейб Дім. Проятгом 9 місяців він не дивився порно й не мастурбував. За словами чоловіка, його сексуальна спроможність повернулася.

Його випадок ще раз підтвердив, що новий тип еректильної дисфункції мало пов'язаний із власне фізіологією – йдеться про тривалий ефект, який порно справляє на мозок.

Реклама:

Головне сьогодні