Як заохотити дитину їсти більше овочів? Годувати грудьми – вчені

279
4 вересня 2017

Діти, які харчуються грудним молоком, їстимуть більше овочів, вважають вчені.

Фото:didesign/Depositphotos

Дослідники з Центру хімії почуттів Монелла (Monell Chemical Senses Center) у Філадельфії, США, дійшли висновку, що грудне вигодовування заохочує дітей до вживання більшої кількості овочів, пише Independent.

Коли дитина починає їсти тверду їжу, смак багатьох овочів здається їй занадто сильним.

Але якщо її годували маминим молоком, процес може проходити спокійніше.

"Чуттєвий досвід кожної дитини унікальний. Але смак першої їжі, починаючи з утроби, залежить від того, що їла мама, – каже біопсихолог Юлія Меннелла.

Коли вагітна жінка їсть овочі, вони ароматизують її навколоплідні води, а згодом – грудне молоко. Це допомагає дитині звикнути до смаку.

Фото:Kryzhov/Depositphotos

Дослідники попросили 97 вагітних жінок пити сік із буряку, селери і моркви.

А потім відстежили харчові звички їхніх дітей під час росту.

Жінок поділили на 5 груп. Три групи пили пів-склянки соку перед годуванням груддю впродовж місяця. Але кожна група пила сік у різний час.

Перша група почала пити овочевий сік, відколи дітям було 2 тижні. Друга – від 6 тижнів, а третя – від 10.

Четверта група мам пила сік впродовж трьох місяців, відколи малюкам виповнилось два тижні.

П'ята група взагалі не пила овочевого соку.

Коли малюкам виповнилось 8 місяців і вони почали їсти тверду їжу, їм запропонували кашу з ароматом моркви, з ароматом броколі, або зернові.

Вчені побачили, що малюки, чиї мами пили овочевий сік з буряку, селери і моркви, надали перевагу каші з ароматом моркви замість зернових чи броколі.

Час також мав значення.

Діти, чиї мами почали пити сік на ранніх термінах вигодовування, їли більше і швидше кашу з ароматом моркви.

powered by lun.ua