Алкоголерексія: 60% молодих жінок недоїдають, щоб зберегти калорії для випивки

— 18 жовтня 2017, 17:15

Молоді жінки недоїдають та всіма можливими способами зменшують споживання калорій, щоб "лишити місце" для алкоголю.

Фото DmitryPoch/Depositphotos

Таку поведінку фахівці називають алкоголерексією (drunkorexia), але дотепер вона не була клінічно визнана як харчове порушення, йдеться на The Independent.

Симптоми алкоголерексії в цілому не розрізняють із анорексією. Науковці наполягають, що як чоловіки, так і жінки мають схильність до цього стану. Проте у жінок це трапляється частіше.

[L]За даними досліджень, близько 60% студенток мають схильність до алкоголерексії. Особливо так трапляється тому, що калорійність алкоголю не просто визнають, а навіть демонізують.

Саме так ставилася до випивки 23-ріна Лілі, яка тепер допомагає дівчатам подолати симптоми алкоголерексії. Її клієнтки часто питають, чи варто пропускати вечерю, щоби мати можливість хильнути увечері.

Багато дівчат, за словами Лілі, доходять до такого стану, коли обирають пити горілку, тому що можна швидко сп'яніти із меншою кількістю отриманих від алкоголю калорій.

Попри те, що схильність стежити за фігурою аж до фанатичних станів, більше притаманна жінкам, чоловіки також мають прояви алкоголерексії.

"Це явище в цілому характерне для культури "свідомого ставлення до свого тіла", – підтверджує думки колег фахівець із харчування Раяннон Ламберт.

Реклама:

Головне сьогодні