Чому "Макдональдс" змінив свій рецепт картоплі фрі

— 11 листопада 2017, 10:00

Картопля фрі у закладах "Макдональдс" – закуска, яка відома на смак майже кожному.

Проте рецепт, який ми всі добре знаємо, не завжди був таким, яким він є, пише Revionist History.

З початку існування франшизи на відкриття закладів, тобто з 1950-х років, рецепт не змінювався.

З початку існування франшизи на відкриття закладів, тобто з 1950-х років, рецепт не змінювався. Фото cookelma/Depositphotos

Проте 23 липня 1990 року, пише news.com.au, компанія перестала смажити картоплю на яловичому жирі й почала використовувати рослинну олію.

Змінити рецепт "Макдональдс" змусила одна людина – американський бізнесмен Філ Соколоф, який мав серцевий напад у 43 роки.

[L]Хвороба перетворила його на ярого противника дієт з високим вмістом холестерину. У 1985 році він навіть заснував Національну асоціацію серцево-судинних захворювань.

Соколоф витратив 3 мільйони доларів власних коштів на те, щоб пояснювати людям, що картопля фрі у "Макдональдс" є шкідливою.

Компанія довго спростовувала його ролики, однак зрештою визнала шкоду та змінила рецепт.

Те, що рослинна олія, яка використовується закладом протягом майже трьох десятиліть, краще для вашого здоров'я, ніж яловичий жир – насправді міф. Вчені давно довели, що шкідливою є будь-яка олія при термічній обробці.

Про те, що рослинна олія не краща за яловичий жир, також свідчить епідемія високого рівня холестерину та серцевих хвороб у США, вона триває, хоча більшість американців припинити використання яловичого жиру.

Реклама:

Головне сьогодні