7 важливих цифр до Міжнародного дня сліпих. ІНФОГРАФІКА

13 листопада відзначається Міжнародний день сліпих.

Фото zlikovec/Depositphotos

Саме цей день ВООЗ обрала тому, що 13 листопада 1745 року у Франції народився Валентин Аюї – педагог та благодійник, який заснував перші навчальні заклади для незрячих.

У 1784 році у Парижі без будь-якої підтримки та власним коштом він у своєму будинку відкрив першу у світі школу для дітей, які не бачать, – "Майстерня трудящих сліпих".

Інфографіка twitter.com/IAPB. Для збільшення натисніть на зображення

Першим учнем Валентина Аюї був підібраний біля церкви хлопчик Франсуа де Лезюер. Потім в школу взяли ще 11 безпритульних дітлахів.

[L]Навчання та виховання сліпих дітей Аюї проводив за допопмогою розробленого ним самим рельєфно-лінійного шрифту "унціал" – великих літер, витиснених на цупкому папері.

ВІДЕО ДНЯ

Цей шрифт отримав назву від латинського слова, що означає "рівний по довжині одній унції". Створенню книг унціалом благодійник також він навчав своїх вихованців.

Сучасні ж фахівці передбачають, що до 2020 року кількість незрячих людей зросте до 2,2 мільйонів людей, повідомляє видання Metro.

За даними міжнародного дослідження сліпоти та вад зору у світі, проведеному у 2015 році, 36 мільйонів людей у світі сліпі.

Ще 217 мільйонів мають вади чи пошкодження зору різного ступеня.

55% людей із вадами зору – жінки.

89% людей, що мають зорові проблеми, проживають у країнах, що розвиваються.

Ще 1,1 мільйон людей мають погіршене здоров'я очей.

У Китаї проживає 720 мільйонів людей, які мають нездоровий зір, його порушення або вади.

На другому місці – Індія (477 мільйонів). За Індією – Нігерія (94,6 млн), Індонезія (89,9 млн) та Бразилія (79,4 млн).

У цих країнах швидко розвивається економічне становище й підкреслює проблему, що на лікування проблем органів зору у світі не виділяється достатньо коштів. Це вартує світовій економіці близько 3 трильйонів доларів на рік.

Реклама:

Головне сьогодні