Щоденне вживання сиру знижує ризик хвороби серця та інсульту

— 4 грудня 2017, 11:10

Люди, які їдять 40 грамів сиру щодня, менше ризикують отримати хворобу серця або інсульт.

Такими є результати дослідження, проведеного китайськими науковцями з Soochow University, повідомляє Independent.

Фото: Nblxer/Depositphotos

Вчені виявили, що люди, які регулярно харчувалися сиром, менше ризикують отримати ішемічну хворобу серця на 14%, а інсульт – на 10%.

Науковці оцінили 15 попередніх досліджень, проведених у Європі та США, які відстежували дієти та наслідки їх для здоров'я у більш ніж 200 000 людей.

Вони припустили, що сир підвищує рівень "хорошого" холестерину, одночасно знижуючи рівень "поганого".

РЕКЛАМА:

Вчені додають, що незважаючи на високий вміст насичених жирів, організм засвоює менше жиру через наявність у сирі кальцію.

А кислота, яку містить сир, може запобігти засміченню артерій.

Інше дослідження, проведене науковцями з Університету Редінга у Великобританії, також підтверджує, що споживання сиру не пов'язане з підвищеним ризиком розвитку серцевих захворювань.

Реклама:

Головне сьогодні