Науковці винайшли чоловічу пігулку-контрацептив на основі отрути для стріл

— 18 січня 2018, 15:28

Незабаром чоловіки зможуть також користуватися пігулками-контрацептивами. Науковці Американської хімічно спілки (ACS) стверджують, що є речовина, яка може стати головним "стримувачем" чоловічої здатності давати нащадків.

Фото NatashaFedorova/Depositphotos

Після проведення дослідження на лабораторних пацюках, дослідники наполягають, що уабаїн має властивості контрацептива, повідомляє The Independent.

Уабаїн – природна хімічна сполука, яку отримують із листя та насіння рослин родів акокантера та строфант, яка традиційно застосовується африканськими племенами як отрута для стріл.

Уабаїн у низьких кількостях виробляється в організмі природнім шляхом.

[L]Цю сполуку використовують для утримання нормального рівня кров'яного тиску в організмі людини, іноді лікування уабаїном застосовують для пацієнтів, які мають серцеві напади.

Науковці ACS вважають, що уабаїн може порушувати рух іонів натрію та кальцію та скріплюється з білком, що має вирішальне значення для здатності чоловіка продовжувати рід.

Властивість цієї речовини бути контрацептивом – не новина у науковому світі. Однак попередні дослідження показали, що концентроване використання уабаїну без домішнків може спричинювати сердечні проблеми у чоловіків.

Попередні розробки підштовхнули дослідників ACS створити оновлений аналог препарату, який не шкодить стану чоловічої серцево-судинної системи.

Пігулки уже пройшли апробацію на пацюках, але до масового виробництва справа поки не дішла.

Реклама:

Головне сьогодні