Тест

Цукор шкодить обличчю. 9 порад, як цього уникнути

Коли ви їсте забагато цукру та такі вуглеводи, як білий рис, хліб, макаронні вироби, рівень цукру в крові стає високим.

Фото transurfer/Depositphotos

Це викликає хімічну реакцію на шкірі та робить її більш жорстою.

Такий руйнівний процес має назву глікація – пошкодження шкіри зсередини через споживання надлишку цукру.

У дослідженні, опублікованому в Journal of the American College of Nutrition, доступ до якого має The Daily Mail, взяли участь 453 дорослих.

Учені встановили, що ті з них, хто споживав більше риби, оливкової олії та бобових, були менш схильними до утворення зморшок, ніж ті, хто з'їдав більше м'яса, масла, молочних продуктів з високим вмістом жиру та цукру, солодощів та солодких напоїв.

У шкірі молекули цукру зв’язуються з білками, як-от колаген та еластин, і утворюють речовини під назвою "кінцеві продукти глікації".

[L]Вони не лише сприяють неправильному формуванню цих білкових волокон, але й пошкоджують сполучну тканину, призводять до хронічного запалення, захворювання серця та діабету.

Втім хороша новина полягає у тому, що як тільки білок гліцирується, його можна відновити.

Нижче – кілька способів захистити вашу шкіру.

[INFOCARD]