Цукор шкодить обличчю. 9 порад, як цього уникнути

Коли ви їсте забагато цукру та такі вуглеводи, як білий рис, хліб, макаронні вироби, рівень цукру в крові стає високим.

Фото transurfer/Depositphotos

Це викликає хімічну реакцію на шкірі та робить її більш жорстою.

Такий руйнівний процес має назву глікація – пошкодження шкіри зсередини через споживання надлишку цукру.

У дослідженні, опублікованому в Journal of the American College of Nutrition, доступ до якого має The Daily Mail, взяли участь 453 дорослих.

Учені встановили, що ті з них, хто споживав більше риби, оливкової олії та бобових, були менш схильними до утворення зморшок, ніж ті, хто з'їдав більше м'яса, масла, молочних продуктів з високим вмістом жиру та цукру, солодощів та солодких напоїв.

У шкірі молекули цукру зв’язуються з білками, як-от колаген та еластин, і утворюють речовини під назвою "кінцеві продукти глікації".

[L]Вони не лише сприяють неправильному формуванню цих білкових волокон, але й пошкоджують сполучну тканину, призводять до хронічного запалення, захворювання серця та діабету.

Втім хороша новина полягає у тому, що як тільки білок гліцирується, його можна відновити.

Нижче – кілька способів захистити вашу шкіру.

1

Спробуйте медичну дієту

Споживайте свіжі фрукти та овочі, цільнозернові продукту та рослинні білки, щоб зменшити запалення та підвищити рівень вітамінів А, С і Е.

2

Їжте багату на клітковину їжу

Такі продукти, як нут, сочевиця, боби та більшість овочів багаті на клітковину.

Це добре для травної системи і допомагає регулювати цукор в крові, а отже – боротися з глікацією.

Чим більше веганських та вегетаріанських страв ви споживаєте, тим краще, оскільки вони, як правило, мають менше "кінцевих продуктів глікації".

3

Пийте зелений чай

Пийте одну-дві чашки зеленого чаю щодня, оскільки він – потужний захисник шкіри, який стимулює вироблення колагену.

4

Їжте більше помідорів

Помідори містять багато лікопену, який має антиглікаційну дію.

5

Збільшість споживання карнозину

Карнозин – це амінокислота, яка також попереджає старіння.

Ви можете збільшити рівень карнозину, споживаючи більше риби, сиру та яєць, а також гранатів, люцерни, моркви, селери, огірків, соєвих бобів та часнику.

6

Вживайте більше здорових жирів

Здорові жири містяться у авокадо, скумбрії, горіхах, насіннях, бобах, зелені. Ці продукти мають антизапальний ефект – бонус для вашої шкіри.

7

Готуйте повільно і варіть при низьких температурах

50-120 ° C – ідеальна температура для приготування їжі, так як вона мінімізує утворення глікотоксинів.

Краще за все готувати на пару або тушкувати.

Маринуйте продукти в лимонному соку або яблучному оцті. Це допомагає затримувати реакції, які призводять до утворення глікотоксинів під час смаження, грилю чи барбекю.

8

Їжте більше ягід і цитрусових

Ягоди, багаті на клітковину, антиоксиданти та вітамін С, можуть допомогти відновленню колагену.

9

Їжте більше спецій

Куркума, кориця, гвоздика, імбир, часник, орегано мають протизапальну дію, посилюють імунну систему та балансують рівень цукру в крові. Тому також можуть бути корисними у боротьбі зі старінням.

Реклама:

Головне сьогодні