Харчова сода знижує ризик виникнення певних захворювань – вчені
Денна доза харчової соди може допомогти зменшити ризик аутоімунних захворювань.
Фото geo-grafika/Depositphotos |
Це довели вчені із Медичного коледжу штата Джорджія, пише MedicalXpress.
Вони з'ясували, що вживання харчової соди зменшує запалення при таких аутоімунних захворюваннях, як ревматоїдний артрит.
[L]Крім того, як виявилось, сода сприяє виробленню більшої кількості шлункової кислоти, яка допомагає травленню і знижує навантаження на селезінку.
Подібним чином сода діє і на нирки.
Лікарі з'ясували, що якщо пити воду із содою протягом двох тижнів, у селезінці, крові та нирках кількість імунних клітин, що сприяють запаленню, зменшується.
На противагу кількість протизапальних клітин збільшується.
Фізіолог і один із авторів дослідження Пол О'Коннор зауважив, що при захворюванні нирок кров може сильно окислюватися. Це підвищує ризик серцево-судинних захворювань і остеопорозу.
Втім, саме сода здатна уповільнити процес розвитку хвороби нирок.