Харчова сода знижує ризик виникнення певних захворювань – вчені

8714
27 квітня 2018

Денна доза харчової соди може допомогти зменшити ризик аутоімунних захворювань.

Фото geo-grafika/Depositphotos

Це довели вчені із Медичного коледжу штата Джорджія, пише MedicalXpress.

Вони з'ясували, що вживання харчової соди зменшує запалення при таких аутоімунних захворюваннях, як ревматоїдний артрит.

Крім того, як виявилось, сода сприяє виробленню більшої кількості шлункової кислоти, яка допомагає травленню і знижує навантаження на селезінку.

Подібним чином сода діє і на нирки.

Лікарі з'ясували, що якщо пити воду із содою протягом двох тижнів, у селезінці, крові та нирках кількість імунних клітин, що сприяють запаленню, зменшується.

На противагу кількість протизапальних клітин збільшується.

Фізіолог і один із авторів дослідження Пол О'Коннор зауважив, що при захворюванні нирок кров може сильно окислюватися. Це підвищує ризик серцево-судинних захворювань і остеопорозу.

Втім, саме сода здатна уповільнити процес розвитку хвороби нирок.



powered by lun.ua