Харчова сода знижує ризик виникнення певних захворювань – вчені

— 27 квітня 2018, 11:29

Денна доза харчової соди може допомогти зменшити ризик аутоімунних захворювань.

Фото geo-grafika/Depositphotos

Це довели вчені із Медичного коледжу штата Джорджія, пише MedicalXpress.

Вони з'ясували, що вживання харчової соди зменшує запалення при таких аутоімунних захворюваннях, як ревматоїдний артрит.

[L]Крім того, як виявилось, сода сприяє виробленню більшої кількості шлункової кислоти, яка допомагає травленню і знижує навантаження на селезінку.

Подібним чином сода діє і на нирки.

Лікарі з'ясували, що якщо пити воду із содою протягом двох тижнів, у селезінці, крові та нирках кількість імунних клітин, що сприяють запаленню, зменшується.

На противагу кількість протизапальних клітин збільшується.

Фізіолог і один із авторів дослідження Пол О'Коннор зауважив, що при захворюванні нирок кров може сильно окислюватися. Це підвищує ризик серцево-судинних захворювань і остеопорозу.

Втім, саме сода здатна уповільнити процес розвитку хвороби нирок.

Реклама:

Головне сьогодні