10 простих шляхів контролювати свою пристрасть до цукру

У напружені та дуже активні дні доволі легко на півдорозі піддатися спокусі з'їсти щось солоденьке.

Фото tycoon / Depositphotos

Однак, норма цукру, яку радять споживати за день, становить 30 грамів, адже його надлишок може мати згубні наслідки.

[L]І хоча у нашому раціоні мають бути природні цукри, багато продуктів містять велику кількість шкідливих цукрів або їх замінників, що не несуть будь-якої поживної цінності.

При цьому мозок здатен вивільняти героїноподібні хімічні речовини – ендогенні опіоїди – коли людина потурає бажанню з'їсти щось солодке, солоне або жирне.

Зважаючи на все це, дієтолог Джессіка Шепель розповіла The Independent про 10 простих кроків, які дозволять уникнути бажання цукру.

1

Пийте яблучний оцет

Додавайте 1-2 столових ложок яблучного оцету до великої банки води та пийте її впродовж дня.

Це зменшить тягу до солодкого, адже, як підтверджують дослідження, яблучний оцет зменшує рівень цукру в крові.

2

Їжте фрукти зранку

Ми маємо їсти 5 порцій фруктів та овочів на день, якщо прагнемо вести здоровий спосіб життя.

Однак, час, у який ви їсте фрукти, відіграє роль у питаннях тяги до цукру.

"На моєму життєвому досвіді я побачила, що якщо їсти фрукти вдень, пізніше може виникнути бажання цукру, – пояснює дієтолог.

Коли мої клієнти їдять фрукти вранці на голодний шлунок, вони повідомляють про знижену тягу".

3

Майте режим прийому їжі

Це може здатися очевидною порадою, але режим прийому їжі і притримування інтервалів між ними – дуже вигідний спосіб завжди бути ситим.

Три прийоми їжі на день та два перекуси між ними допоможуть вам залишатися повністю задоволеними протягом дня.

4

Їжте здорові перекуси

Одна із причин, чому так багато людей їдять нездорові перекуси – тому що вони не виділили часу, щоб продумати здорові альтернативи.

Готуйте ваші перекуси на тиждень вперед, і тоді це не буде проблемою.

5

Додавайте до їжі дольки лимонів або лимонний сок

Споживання двох столових ложок лимонного соку на день може зменшити рівень цукру у крові до 12%.

Додавайте його до салатів, смажених овочів тощо.

6

Їжте багато білків та здорових жирів

Споживання у помірних кількостях білків, наприклад, червоного м'яса, курки та риби разом із здоровими жирами, включаючи авокадо та кокосове масло, може зменшити ваше прагнення цукру.

7

Споживайте магній

Джессіка – велика прихильниця магнію.

Вона приймає близько 500 мг магнію на ніч, щоб зменшити рівень глюкози у крові.

Магній також містить і ряд природних продуктів, зокрема, мигдаль, чорні боби, кеш'ю та шпинат.

8

Включіть багато клітковини у ваш раціон

Клітковина допомагає при травленні.

Однак це не єдина її користь.

"Вона допомагає залишатися ситим після кожного прийому їжі, це захищає вас від імпульсивного пориву з'їсти щось солодке, – пояснює Шепель.

Насолоджуйтесь зеленими овочами, цільнозерновими продуктами (кіноа, коричневий рис, просо), та такими овочами, як гарбуз або солодка картопля".

9

Практикуйте уважність

Тяга до цукру часто пов'язана з загальним рівнем стресу, тому практика уваги може бути надзвичайно корисною.

Витратьте трохи часу на день, щоб піти на прогулянку, почитати книгу або просто відпочити у спокої.

10

Майте здоровий перекус вдень

Більшість працюючих людей знають, як це, коли продуктивність роботи після полудня падає.

Коли таке стається, їжте перекуски з високим вмістом білка замість солодкого, щоб тримати вашу енергію на належному рівні.

Реклама:

Головне сьогодні