МОЗ достроково розірвало контракт з ректором Одеського медуніверситету

— 17 липня 2018, 14:34

Міністерство охорони здоров'я достроково розірвало контракт з ректором Одеського національного медуніверситету Валерієм Запорожаном.

Фото korrespondent.net

Про це повідомляє прес-служба МОЗу.

До Міністерства неодноразово надходили скарги від народних депутатів України та громадських організацій щодо неправомірних дій Валерія Запорожана та в цілому щодо критичної ситуації, що склалася в університеті.

З 15 по 21 липня МОЗ вирішило провести комісійну перевірку, чи дотримується Запорожан статуту та умов контракту з Міністерством.

Згідно з наказом МОЗ, ректор мав забезпечити належні умови для роботи комісії та надати усі матеріали, необхідні для проведення перевірки.

16 липня комісія прибула до Одеського національного медичного університету, однак Валерій Запорожан не допустив комісію до проведення перевірки і подав до одеського Приморського районного суду заяву про заборону проведення такої перевірки.

Зважаючи на невиконання наказу МОЗ України, та з метою забезпечення подальшої роботи комісії, МОЗ прийняло рішення про дострокове розірвання контракту з Валерієм Запорожаном з 17 липня 2018 року.

Нагадаємо, що у квітні цього року Запорожана звинуватили у тому, що він подав неправдиві дані в декларації.

Національна поліція склала на ректора протокол про адмінпорушення, пов'язане з корупцією.

Втім, суд не знайшов правопорушень у діях ректора і закрив справу.

Реклама:

Головне сьогодні