Чи можна їсти морозиво, коли болить горло? Пояснює очільниця МОЗ
"Пройшли повз холодильник з морозивом, бо болить горло? Повертайтесь назад і сміливо обирайте улюблений пломбір", – переконує очільниця МОЗ Уляна Супрун.
За її словами, немає причин відмовлятися від холодних ласощів, особливо в спекотну погоду.
Фото: Gregorylee/Depositphotos |
Якщо болить горло, лікарі зазвичай рекомендують пити багато теплої рідини, полоскати соляним розчином та уникати гострої та кислої їжі.
Неочікувано, але ви можете додати ще одну опцію для послаблення болю – їсти холодну їжу.
Їсти холодне також рекомендує одна з найкращих клінік у світі.
Очільниця міністерства пояснює, що насправді холодне морозиво та заморожені фруктові соки працюють як анестетик, що допомагає заспокоїти запалення та дати тимчасове полегшення болю.
"Це в жодному разі не може бути лікуванням, проте хороший метод тимчасового знеболення. Холодне стимулює звуження судин і мигдалин, тому консервує запальні процеси в горлі.
[L]Окрім того, коли є набряк в горлі, дуже важко їсти звичайні продукти. Невелика порція морозива допомагає зменшити біль та полегшує процес ковтання їжі", – додає вона.
І радить обирати натуральне морозиво з мінімальною кількістю добавок, оскільки шматочки шоколаду, горішків, родзинок чи інших цукрових інгредієнтів можуть викликати подразнення.
Або обирайте звичайний фруктовий сік без будь-яких добавок.
"Обов‘язково пам’ятайте, що варто їсти невелику порцію та дуже повільно, не ковтаючи великі шматки. Опісля прополощіть горло звичайною водою", – розповідає Супрун.
Вона рекомендує також уникати продуктів, які можуть подразнювати слизову оболонку: сухих продуктів на кшталт чипсів, сухариків, будь-яких приправ, копчених продуктів, кави, сирих овочів.