Чи можна їсти морозиво, коли болить горло? Пояснює очільниця МОЗ

— 18 липня 2018, 10:26

"Пройшли повз холодильник з морозивом, бо болить горло? Повертайтесь назад і сміливо обирайте улюблений пломбір", – переконує очільниця МОЗ Уляна Супрун.

За її словами, немає причин відмовлятися від холодних ласощів, особливо в спекотну погоду.

Фото: Gregorylee/Depositphotos

Якщо болить горло, лікарі зазвичай рекомендують пити багато теплої рідини, полоскати соляним розчином та уникати гострої та кислої їжі.

Неочікувано, але ви можете додати ще одну опцію для послаблення болю – їсти холодну їжу.

Їсти холодне також рекомендує одна з найкращих клінік у світі.

Очільниця міністерства пояснює, що насправді холодне морозиво та заморожені фруктові соки працюють як анестетик, що допомагає заспокоїти запалення та дати тимчасове полегшення болю.

"Це в жодному разі не може бути лікуванням, проте хороший метод тимчасового знеболення. Холодне стимулює звуження судин і мигдалин, тому консервує запальні процеси в горлі.

[L]Окрім того, коли є набряк в горлі, дуже важко їсти звичайні продукти. Невелика порція морозива допомагає зменшити біль та полегшує процес ковтання їжі", – додає вона.

І радить обирати натуральне морозиво з мінімальною кількістю добавок, оскільки шматочки шоколаду, горішків, родзинок чи інших цукрових інгредієнтів можуть викликати подразнення.

Або обирайте звичайний фруктовий сік без будь-яких добавок.

"Обов‘язково пам’ятайте, що варто їсти невелику порцію та дуже повільно, не ковтаючи великі шматки. Опісля прополощіть горло звичайною водою", – розповідає Супрун.

Вона рекомендує також уникати продуктів, які можуть подразнювати слизову оболонку: сухих продуктів на кшталт чипсів, сухариків, будь-яких приправ, копчених продуктів, кави, сирих овочів.

Реклама:

Головне сьогодні