Обережно, шаурма! Як уникнути отруєнь – Супрун

4807
2 серпня 2018

За останні кілька днів шаурмою отруїлося 83 людини. І це тільки шаурмою і тільки в Києві.

 Фото nn-poter / Depositphotos

Загалом в Україні за останні півроку на гострі кишкові інфекції, куди входять харчові отруєння (не включаючи ботулізм та отруєння грибами) захворіли 47 тисяч людей.

Окремо на сальмонельозні інфекції за цей період захворіли 3046 українців, пише очільниця міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Влітку через високі температури зростає ризик отруїтися їжею.

Для поціновувачів вуличної їжі – це сигнал, що варто утримуватися від улюблених страв.

Хот-доги, пиріжки з біляшами та інший фаст-фуд, який можна придбати в кіоску чи вуличному ярмарку, завжди є потенційно небезпечним для здоров’я, якщо ви не впевнені в яких умовах він зберігався та готувався.

Передусім через м’ясо й різноманітні соуси на основі майонезу.

Супрун радить дотримуватися наступних правил:

powered by lun.ua