Обережно, шаурма! Як уникнути отруєнь – Супрун

За останні кілька днів шаурмою отруїлося 83 людини. І це тільки шаурмою і тільки в Києві.

Фото nn-poter / Depositphotos

Загалом в Україні за останні півроку на гострі кишкові інфекції, куди входять харчові отруєння (не включаючи ботулізм та отруєння грибами) захворіли 47 тисяч людей.

Окремо на сальмонельозні інфекції за цей період захворіли 3046 українців, пише очільниця міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Влітку через високі температури зростає ризик отруїтися їжею.

Для поціновувачів вуличної їжі – це сигнал, що варто утримуватися від улюблених страв.

[L]Хот-доги, пиріжки з біляшами та інший фаст-фуд, який можна придбати в кіоску чи вуличному ярмарку, завжди є потенційно небезпечним для здоров’я, якщо ви не впевнені в яких умовах він зберігався та готувався.

Передусім через м’ясо й різноманітні соуси на основі майонезу.

Супрун радить дотримуватися наступних правил:

Якщо маєте хоч мінімальний сумнів щодо дотримання санітарних норм та правил зберігання їжі у місці, де її купуєте, утримайтеся від неї.

Лайфхак у магазині – класти м'ясо до кошика вже після решти продуктів, які ви хочете придбати.

Так воно якнайдовше залишатиметься охолодженим.

Не залишайте готову їжу на столі довше ніж на дві години. Також, якщо їжа залишилась після пікніка, її не варто зберігати "на потім".

Реклама:

Головне сьогодні