Випікай любов: 3 рецепти випічки, яку легко готувати з дітьми

12 вересня 2018

Щодня дарувати дітям свою увагу і турботу, навчаючи їх чомусь новому, іноді буває досить непросто. Візьміть малюка на кухню.

Приготування їжі разом з дитиною стане не тільки веселою грою це чудово зближує та нагода розповісти про різноманітні продукти, їхні смаки та особливості.

З ТМ "Львівські дріжджі" пропонуємо ТОП-3 рецепти випічки, яку можна легко приготувати з дітьми, створивши теплу атмосферу вдома. 

Один із проявів любові у родині — це навчити дитину створювати щось своїми руками, разом відкривати щось нове, фантазувати та експериментувати.

Процес спільної роботи зміцнює родину, адже сюди вкладається любов і турбота, якої потребує малеча.

Крім того, приготування смаколиків разом з дитиною — це хороша альтернатива магазинним солодощам.

На кухні малюк дізнається про корисні продукти та краще звикатиме до здорового харчування.

Спільне приготування їжі можна перетворити на захопливе шоу. Вдягніть на малюка фартух та навіть справжнього ковпака, як у шеф-кухаря.

Дитина буде почуватися відповідально і з захопленням долучатиметься до процесу приготування.

 Кулінарний майстер-клас для дітей "Весела пекарня" від ТМ "Львівські дріжджі", який відбувся у Львові

Дозвольте собі трохи пустощів та зробіть кумедні фото малечі з кухонним приладдям: качалкою, ситом чи великою дерев’яною ложкою.

Попросіть дитину підказати, який посуд та інгредієнти знадобляться для приготування вашої спільної страви і запитайте поради, яка начинка чи оздоба підійде краще. Це додасть малечі впевненості у собі.

Дитина буде у захваті та почуватиметься дорослою, адже, допомагаючи на кухні, малеча також проявляє свою любов та піклування про родину.

Приготування смаколиків неодмінно підніме настрій та додасть нових вражень.

Для кулінарних майстер-класів з малюками чудово підійде різноманітна, нескладна в приготуванні випічка, адже це можливість поекспериментувати з формою і начинками.

Також малеча разом з вами може приготувати смаколики та піцу до дня народження чи дитячої вечірки.

Домашня випічка у вашому спільному виконанні неодмінно потішить родину та друзів. Ви і самі відчуєте, як кожного разу, коли печете разом, вдома стає тепло і затишно.               

БУЛОЧКИ З КОРИЦЕЮ


Ароматні булочки з корицею чудово піднімуть настрій осіннього дня та смакуватимуть з трав’яним чаєм. 

          Тісто:

  • борошно пшеничне — 500г,
  • "Львівські дріжджі" сухі - 12г,
  • молоко — 200г,
  • яйця курячі — 2шт.,
  • цукор — 50г,
  • цукор ванільний — 1 пакет (10-11г),
  • сіль — 1/2 ч.л.,
  • масло вершкове — 50г,
  • олія — 1 ст.л.

    Для прошарування:
  • розтопити 100 г масла,
  • змішати 1 скл. цукру із 3-4 ст. л. кориці.

    Помадка:
  • сир нежирний або знежирений — 200г,
  • масло вершкове — 50г,
  • цукрова пудра — 5ст.л.,
  • сметана (25 або 30%) — 1/2 скл.

Борошно просіяти, додати дріжджі, перемішати. Висипати цукор, ванільний цукор. Молоко нагріти до 35-40°С, додати яйця і добре перемішати.

Вилити молочно-яєчну суміш до борошна, місити тісто. Додати сіль, м’яке (але не розтоплене) масло, олію, вимісити тісто до однорідної консистенції. Накрити, залишити на 30 хв.

Тісто сформувати в прямокутний пласт і розкачати до товщини 0,8-1см, змастити розтопленим маслом і щедро посипати сумішшю кориці і цукру.

Щільно скрутити в рулет, защепити край тіста. Рулет нарізати на шматочки товщиною 4 см, скласти їх зрізами догори у змащену маслом форму, накрити, залишити на 40-50 хв. Пекти 30 хв при t=170°С.

Приготувати помадку: сир перетерти через сито, додати масло. Сметану, цукрову пудру — збити. Теплі булочки по одній викласти з форми на дошку або тарілку і відразу полити помадкою.

ПИРІГ З ФРУКТАМИ


Такий пиріг — справжнє поле для експериментів. Дитина може обрати улюблені фрукти чи ягоди для начинки або заміксувати різні, а також самостійно оздобити випічку посипками.   

          Тісто:

  • 500 г борошна,
  • 100 г масла,
  • 30 г "Львівських дріжджів" пресованих,
  • 1/2 чайної ложки солі,
  • 1/2 склянки цукру,
  • 1/2 склянки молока,
  • 2 яйця,
  • ванільний цукор або цедра лимона.

    Начинка:
  • 700 г фруктів без кісточок (слив, вишень, абрикосів),
  • цукрова пудра для посипання.

Дріжджі пресовані розвести в теплому молоці, додати 1 чайну ложку цукру і 3 столові ложки борошна, перемішати і залишити, щоб почали бродити.

Борошно просіяти і посікти з маргарином, додати розведені дріжджі, розтерті з цукром яйця (білок одного яйця залишити), сіль, ванільний цукор або цедру.

Замісити тісто, накрити і поставити в теплому місці на 40-50 хв., щоб підійшло.

Коли тісто підійде і збільшиться в об’ємі приблизно вдвоє, розкачати його в пласт товщиною 0,5-1 см, покласти на змащений олією лист для випічки.

Змастити зверху білком, викласти фрукти шкіркою до тіста і поставити в тепле місце на 50-70 хв., щоб підійшло.

Випікати в нагрітій до 210-220°С духовці впродовж 25-30 хв.Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.

    ПІЦА


    Піцу люблять всі, а надто — діти. Готуючи піцу, малеча навчиться надавати форму виробу та дізнається про черговість додавання різноманітних інгредієнтів.

    Також ви разом зможете експериментувати з начинками, обираючи їх до свого смаку.   

               Тісто:

    • 350-400г борошна в/г,
    • 1/2 пакетика сухих "Львівських дріжджів"(12г),
    • 1/2 чайної ложки солі,
    • 35-40г масла,
    • 1 чайна ложка цукру,
    • 1/2 склянки води або молока.

      Начинка:
    • 2 ст. ложки томатного соусу,
    • 2 цибулини,
    • 15-20г олії,
    • 150г твердого сиру,
    • 1 яйце,
    • 1/2 склянки сметани або домашнього майонезу,
    • 100-150г ковбаси або сосисок,
    • 3-4 помідори,
    • 1-2 болгарські перці,
    • зелень петрушки, кропу, сіль, перець.

    Борошно просіяти, додати дріжджі, цукор, рідину і місити тісто. Додати масло, сіль і добре вимісити. Залишити в теплі на 40-50 хв., тоді розкачати тісто в пласт, товщиною 0,5 см.

    Змастити томатним соусом, покласти попередньо нарізану і підсмажену на олії цибулю.

    Сир потерти, половину його кількості змішати з яйцем і сметаною або майонезом. Посолити, поперчити суміш і викласти на піцу.

    Розкласти шматочки ковбаси, нарізаний болгарський перець і кружальця помідорів.

    Прикрасити зеленню кропу та петрушки, посипати натертим сиром.

    Пекти в нагрітій до 220-230°С духовці впродовж 20-25 хв.

    powered by lun.ua

    Головне на сайті