Про справжню й чисту красу бодіпозитиву

Спільно з ТМ "Галичина" пояснюємо, у чому полягає поняття "бодіпозитиву"

Не гнатися за "стандартами" краси, які нам диктують модні тенденції, а жити в гармонії з собою – це основне правило бодіпозитиву. Адже це поняття означає здорове ставлення до свого тіла.

Бодіпозитивісти закликають цінувати власне здоров’я, природну красу та індивідуальність. Прагнути самовдосконалення, яке приносить приємні, радісні емоції, а не агресію, роздратування і злість.

Прихильників цього руху щороку стає все більше, публікацій у соцмережах із хештегом #bodypositive налічується мільйонами, а кількість світових брендів, що приєднуються до бодіпозитивних зростає з кожною рекламною кампанією.

До прикладу, йогуртно-кефірний український бренд "Галичина" популяризує чисту красу. Компанія закликає цінувати себе таким, як ти є. Саме тому ми спільно з ТМ "Галичина" пояснюємо поняття "бодіпозитиву".

Топ-4 міфів про бодіпозитив

Перший міф: усі бодіпозитивні мають надмірну вагу.

Поняття бодіпозитиву стосується не лише стрункості тіла, а й прийняття власних особливостей – кольору волосся чи шкіри, обличчя із зморшками або без мейк-апу.

Не всі про це знають, проте критиці піддаються й "занадто", на чиюсь думку, стрункі люди. Але бодіпозитив закликає приймати й любити своє тіло, яким би воно не було.

Другий міф: Чим більше "недоліків", тим "позитивніше".

Проте саме поняття "недоліку" дуже сумнівне. Хіба існує ідеально "правильна" форма тіла, очей, носа чи грудей, якщо всі люди різні і по-своєму гарні?

Бодіпозитив лише закликає прийняти й полюбити ці "особливості"", на які складно, або неможливо вплинути.

Це – розтяжки, великі родимки чи веснянки. На жаль, часто саме подібні речі стають причиною несприйняття свого тіла.

Третій міф: "Макіяж і бодіпозитив – несумісні речі".

Проте ця думка суперечить основоположній ідеї бодіпозитиву: нав’язування іншій людині своїх думок щодо того, як вона має виглядати, як мінімум, є неповагою до неї. Люди можуть виглядати так, як вони хочуть, адже це їхня власна справа.

Четвертий міф: бодіпозитивісти – ледарі, які не цікавляться спортом і правильним харчуванням.

Деякі люди навіть бояться прийняти своє тіло таким, яке воно є, адже не хочуть втрачати мотивацію до спорту й складання здорового раціону.

Проте робота над собою через ненависть і роздратування теж не найкращий шлях до самовдосконалення.

Прихильники бодіпозитиву ведуть активне життя, насолоджуються здоровою їжею та не зациклюються на з'їденому зайвому смаколику.

Корисні звички бодіпозитивістів

Прибічники бодіпозитивної життєвої позиції впевнені, що їхнє ставлення до себе допомагає розслабитися й перестати думати про те, як догодити усім навколо.

Вони працюють над тим, аби догодити собі – максимально отримувати задоволення від життя.

Бодіпозитивні мають чимало корисних звичок, до яких слід прислухатись навіть критикам і скептикам цього руху:

  • Спорт – не для схуднення. Як часто ми худнемо до літа/Нового року/весілля найкращої подруги, чи друга?

    Фізичні навантаження у боротьбі з "зайвою вагою" часто стають справжніми тортурами.

    Проте займатись спортом набагато приємніше, якщо мотивація йде від бажання бути здоровим, сильним й любити своє тіло.

    Терпіти не можете години проведені на біговій дорожці? Спробуйте зайнятись енергічною зумбою. Силові тренування – це не ваше?

    Можливо слід спробувати йогу. Або якщо у вас взагалі немає бажання займатись спортом – почніть з довгих прогулянок на свіжому повітрі й активного дозвілля.

    Фізичні вправи мають бути джерелом задоволення, наповнення новими силами й вірою у власні можливості!

    Спорт – не тортури, що диктуються суспільством, а ваша потреба для енергійного самопочуття й радісного настрою.

  • Їжа заради задоволення, а не терапії. Бодіпозитивні харчуються, не рахуючи кожен грам.

    Також не докоряють собі після того, як з’їли щось калорійне. І радять так робити іншим.

  • Ми – не те, що ми їмо, проте ми несемо за це відповідальність.

    Ідея "моє тіло – моє діло" передбачає те, що будь-яке рішення щодо нашої зовнішності є особистою відповідальністю людини.

    Якщо студентка після важкого дня вечеряє тістечком – це її право. Але важливо не забувати про те, що людині слід любити й приймати своє тіло.

    Ніхто не може заборонити нам вечеряти пачкою чіпсів, перекушувати батончиками чи не спати три доби "харчуючись" однією кавою, але чи є це справедливим стосовно здоров’я нашого організму?

    Наше тіло заслуговує турботливого ставлення, корисних продуктів, здорового харчування та міцного сну.

    Регулярна заміна шкідливого перекусу, чи важкої пізньої вечері, до прикладу, склянкою корисного та смачного кефіру не лише дасть відчуття ситості, а й збагатить організм потрібними мікроелементами та вітамінами.

    Свідоме ставлення до їжі допомагає обирати якісні продукти, які позитивно впливають як на внутрішній, так і зовнішній стан організму.

    Любов до тіла – це відповідальне ставлення до нього.

Вечеря для "чистої краси" від ТМ "Галичина"

Карпатський кефір молочної компанії "Галичина" виготовляють лише з якісного свіжого молока, яке при приготуванні зберігає усі мікроелементи та вітаміни.

Вечеря карпатським кефіром швидко втамовує голод та створює відчуття ситості. Кефір "Духмяні трави" з додаванням м’яти та меліси має не лише приємний, ароматний смак, але й безліч корисних властивостей.

Склянка такого кефіру має заспокійливий ефект, тому його радять вживати тим, хто страждає на безсоння та тривожний сон. Запашні карпатські трави заспокоюють збуджену нервову систему після активного дня й налаштовують на міцний сон.

Карпатський кефір "Клітковина – зерна льону", що містить насіння льону, рослинну клітковину, гречані та вівсяні висівки – корисний для здорового раціону.

Поєднання кефіру й клітковини або висівок – ідеальний продукт, що поліпшує травлення і очищує кишковини від токсичних речовин.

З бодіпозитиву часто починається цілковите прийняття себе. Адже він передбачає відсутність стресу й постійного самоосуду.

Це позитивно позначається на емоційному та фізичному здоров’ї, людина починає любити та найголовніше - дбати про себе та про свою чисту красу.

Реклама:

Головне сьогодні