На що вказує здатність відчувати ефект гусячої шкіри – дослідження

— 13 вересня 2018, 15:57

Чи траплялося з вами, що від красивої музики по тілу бігли мурашки?

Фото Whiteshoes911 / Depositphotos

Якщо так, це може означати, що ви живете здоровим і щасливим життям, пише The Independent.

[L]Влітку дослідники з Гарвардського та Оксфордського університетів провели дослідження на музичних фестивалях Реді і Лідс, що щорічно проходять в Редінгу та Лідсі у Великій Британії.

Вони опитали 100 людей, які спостерігали за музичним шоу, і проаналізували їх фізіологічні реакції на музику. Також дослідники провели серію психометричних тестів, щоб визначити, що гусяча шкіра може говорити про людину.

З'ясувалося, що 55% опитаних відчувають мурашки під час перегляду живих виступів, найчастіше переживають його протягом першої хвилини.

При цьому жінки частіше проявляють емоційну реакцію на живу музику, ніж чоловіки.

Згідно з результатами досліджень, ті, хто хоча б один раз відчував гусячу шкіру під час фестивалю, вважають себе більш "дружелюбними" та "лагідними" у стосунках.

Крім того, 66% людей, які помітили на собі ефект гусячої шкіри, кажуть, що у той момент мали хороший настрій та фізичне самопочуття, тоді як серед тих, хто не відчував мурашок, було хороший настрій і фізичний стан мали 46% опитаних.

За словами дослідника з Оксфордського університету Робіна Мьорфі, отримані результати вперше вказують на характерні індивідуальні риси людей, які переживають ефект гусячої шкіри.

"Також це свідчить про справжній зв'язок між живою розважальною програмою, гусячою шкірою і впливом на неї загального почуття благополуччя та настрою", – зазначив Робін.

Реклама:

Головне сьогодні