Вчені пояснюють, чому покупний йогурт не найкраща альтернатива шоколаду
У йогуртах міститься надмірна кількість цукру.
Про це попереджають британські вчені з Університету Лідса, які проінспектували майже 900 йогуртів на полицях британських супермаркетів восени 2016 року, пише The Guardian.
Щоб отримати класифікацію з "низьким вмістом цукру" і зелену позначку на пакуванні, харчові продукти повинні містити не більше 5 г цукру на 100 г.
У йогуртах міститься надмірна кількість цукру. Фото Mny-Jhee/Depositphotos |
Аналіз виявив, що йогурти, призначені для дітей, в середньому перевищують цю норму більш ніж удвічі. Тільки 2% досліджених продуктів отримали б спеціальну етикетку.
У 2016 році агенція громадського здоров'я Англії (Public Health England) поставила за мету для харчової промисловості скоротити у різних категоріях продуктів вміст цукру на 5% за перший рік і на 20% до 2020 року.
У травні 2018 року PHE виявила, що галузь не виконала поставлену мету, хоча категорія йогуртів досягла скорочення цукру на 6%.
[L]Незважаючи на прогрес, вчені закликають виробників і роздрібних торговців докласти більше зусиль, щоб вирішити цю проблему.
"Якщо ми говоримо про дитячі продукти, тобто 10,8 г цукру на 100 г, тож на 5% менше – це 10,2 г на 100 г", – пояснює доктор Бернадетт Мур із Університету Лідса.
Дослідники відзначають, що йогурт є джерелом поживних речовин, включно з кальцієм, білком і вітаміном В12, а також покращує травлення.
Але вони застерігають: хоча йогурт вважається здоровою їжею, він може і зашкодити здоров’ю через високий вміст цукру.
Мур пояснює, якщо обирати між кока-колою, шоколадними батончиками, бісквітами і йогуртом, то йогурт є таки кращим варіантом.
Однак радить привчати дітей до натуральних йогуртів, додаючи до них фруктове пюре, горіхи, гранолу чи інші корисні продукти.