Гінекологічна хірургія у приватній клініці: скільки це коштує?

Гінекологічна хірургія у приватній клініці: скільки це коштує?

Прийнято вважати, що лікування, а тим паче проведення операцій у приватній клініці влетить в копійчину. Перевіримо?

Хірургічна гінекологія – справа серйозна, і якщо виникає необхідність у хірургічному втручанні, то, звісно ж, хочеться тільки найкращого результату.

Проте, якщо мова заходить про приватні медичні заклади, то перша думка, яка обов’язково з’явиться, буде щось на кшталт "це надто дорого".

Олександр Попков, хірург-гінеколог, керівник напряму оперативної гінекології ММ "Добробут", розповів нам про те, що скільки коштує, і як усе відбувається у приватному закладі насправді.

"Їм тільки б різати"… чи ні? У яких випадках призначають операцію?

Олександр Васильович пояснив, що існує певний затверджений перелік показань, які вважаються патологічними і повинні бути прооперовані. Якщо ситуація не екстрена, то рішення про те, робити чи не робити операцію, приймає пацієнтка.

Лікар пояснює усі аспекти проблеми та можливі ризики. Якщо пацієнтка дає згоду на операцію, призначається дата хірургічного втручання.

Причому, графік операції завжди підлаштовується під графік життя пацієнтки – іншими словами, саме пацієнтка обирає дату, зручну для себе.

Після затвердження дати з пацієнткою зв’язується менеджер клініки та обговорює питання пов’язані з операцією, у тому числі і вартість.

Пазлова система прайсу у "Добробут"

Остаточний прайс складається як частини пазла. Більшість послуг в "Добробут" навмисно не формують в "пакети". Такий підхід дає можливість пацієнту підібрати максимально прийнятний за ціною набір послуг.

Ми розробили систему операційних кейсів, щоб усі розрахунки були максимально прозорими", – пояснює Олександр Попков.

Для більшості гінекологічних планових операцій усі можливі ситуації прораховані і є фіксованими. Все зроблено для того, аби пацієнт не отримав неочікуваного рахунку, коли буде виписуватись зі стаціонару.

Усі ціни прозорі, ніяких прихованих платежів, домальованих пунктів та нерозуміння кому та скільки платити. Перед операцією робиться попередній рахунок, щоб пацієнт бачив суму.

Це дає йому можливість подумати, подивитися розцінки у інших клініках та прийняти зважене рішення.

"Ця цифра, безумовно, не є кінцевою, але вона дуже близька до неї, – відмічає Олександр Попков. – Якщо вона і збільшиться, то не суттєво. А бувають випадки, коли вона, навпаки, зменшується.

До прикладу, ми планували діяти по одній схемі, але в операційній застосували ще більш оптимальне рішення, і, як результат, використали менше наркозу. Але взагалі планова гінекологія добре прораховується заздалегідь".

З чого складається операційний пакет?

Перший елемент – це тіло операції – власне саме оперативне втручання. Ця величина не змінюється, хіба що під час операції будуть зроблені додаткові втручання, але таке буває вкрай рідко.

Наступна складова – це наркоз, який рахується окремо.

Клініка "Добробут"

І третє – це перебування пацієнта у клініці, додаткові послуги та консультації, якщо вони знадобляться.

При підборі пакета для конкретної операції лікар рекомендує, що потрібно в нього включити. Але вибір завжди залишається за пацієнтом.

Вартість і що включено?

Якщо говорити безпосередньо про самі ціни, то нижче наведена вартість на найпоширеніші гінекологічні оперативні втручання. Прорахунок середнього пакета:

  • Лікування безпліддя (непрохідність труб): 16 000 грн;
  • Міома: біля 18 000 грн;
  • Видалення кісти: 15 500 грн

У цю вартість вже включена сама операція, нагляд лікарів, перебування в стаціонарі, обслуговування медсестер, всі необхідні медикаменти і матеріали.

Плюс до всього ще й комфортні палати, оформлені таким чином, щоб максимально нагадувати домашню атмосферу, а також уважний і доброзичливий персонал.

"З собою в лікарню пацієнтці нічого брати не треба - клініка забезпечує всім необхідним. Ну, хіба що гігієнічні засоби й улюблені книги, журнали, ігри, щоб зайняти час ", - підсумував Олександр Попков.

Для порівняння: якщо махнути зимою у теплі краї, то відпочинок у Туреччині або в Єгипті у середньому п’ятизірковому готелі на двох коштуватиме приблизно 20 тисяч гривень, і в цілому мандрівка обійдеться дорожче, ніж повний операційний пакет у клініці класу люкс і як результат – швидке одужання та знову повноцінне життя.

Реклама:

Головне сьогодні