Як кисломолочні продукти впливають на здоров'я серця – дослідження

3169
31 жовтня 2018

В Україні серцево-судинні захворювання є причиною 67% усіх смертей.

Утім, любителі кисломолочних продуктів можуть радіти – сири, йогурти, сметана зменшують ризик таких захворювань.

У цьому переконані фінські вчені. Вони провели 25-річне дослідження, що триває досі. У ньому взяли участь 2000 чоловіків, пише The Daily Mail.

 Фото lidante / Depositphotos

Учасників розділили на 4 групи відповідно до того, скільки вони вживали молока, який стиль життя мали та як харчувалися загалом.

Коли дослідники проаналізували всі групи, вони помітили різницю в ризиках розвитку серцево-судинних захворювань.

Ті з учасників дослідження, хто вживав більше кисломолочних продуктів з менш ніж 3,5% жиру, мали на 26% нижче ризик серцево-судинного захворюваннь, ніж ті, хто споживав менше такої їжі.

При цьому серед низькожирних кисломолочних продуктів найпопулярнішим серед учасників дослідження було саме кисле молоко.

Водночас пристрасть до неферментованих молочних продуктів, таких як морозиво та вершкове масло, пов'язана з підвищеним ризиком ішемічної хвороби серця.

Крім того, учені підтверджують, що існує прямий зв'язок між вмістом жиру в маслі та підвищеним рівнем холестерину.

Дослідники не можуть достеменно стверджувати, чому кисломолочні продукти мають більше переваг, але припускають, що це може бути пов'язане зі сполуками, що утворюються в процесі бродіння.

powered by lun.ua