Як весна впливає на нас: 7 причин, чому з потеплінням треба йти на вулицю

— 20 лютого 2019, 11:50

Більш теплі дні безпосередньо впливають на наш настрій і поведінку.

Здається про це люди знають давно, але дослідження Університету штату Мічиган дає аргументи чому з потеплінням треба йти на вулицю.

"Усі думають, що погода впливає на настрій, але ми виявили, є дві важливі змінні: скільки часу ви проводите поза приміщенням і те, що наразі за сезон", – пояснює необхідність такого дослідження один з його авторів Метью Келлер у коментарі The Huffington Post.

1. Перебування на відкритому повітрі підвищує настрій.

Це довело дослідження, яке проводилося у 2004 році в Університеті штату Мічиган. Вчені зазначають, що навіть ті, хто провів на вулиці лише 30 хвилин, були більш щасливими, ніж ті, хто сидів вдома.

Також дослідження показало, що прогулянка на свіжому повітрі може покращити мислення і знизити стрес.

2. ... але не влітку.

Незважаючи на те, що літо приносить сонячні дні і яскраві кольори, люди піддаються великому ризику теплового удару та зневоднення у теплу пору року, показало те ж дослідження Університету штату Мічиган.

Обидва ці стани можуть впливати на настрій або поведінку, а в найгіршому випадку також зашкодити мозку.

Люди піддаються великому ризику теплового удару та зневоднення у теплу пору року. Фото vladvitek/Depositphotos

3. Ми щасливіше, коли дні довше.

Перехід на літній час часто викликає у людей бурчання "Ми втрачаємо час сну?!", але у нього є один позитивний момент: більше сонячного світла.

Зимовий вид сезонного афективного розладу (SAD, сезонна депресія) в основному пов'язаний з коротким світловим днем, пояснює Келлі Рохан, професор психіатричної науки в Університеті штату Вермонт.

4. Проте, деякі люди більш сприйнятливі до SAD протягом літа.

Хоча це зустрічається набагато рідше, ніж взимку, деякі люди страждають на сезонну депресію весною та літом. Причому діагностика та лікування по такому типу депресії є більш складним завданням, уточнює професор Рохан.

Експерти припускають, що у теплішу погоду SAD посилюється надмірно високою температурою і вологістю.

Високі температури сприяють підвищенню репродуктивності. Фото Subbotina/Depositphotos

5. Високі температури сприяють підвищенню репродуктивності.

У Європі народжуваність у березні на 10% вище у порівнянні з іншими місяцями, а це означає, що діти були зачаті у червні місяці. Такі дані публікує Scientific American.

Дослідження також показують, що рівень чоловічого тестостерону і жіночих гормонів, які пов'язані з овуляцією, вище середнього рівня в червні.

6. Ви можете більше займатися фізичними вправами протягом весни.

З потеплінням люди починають вести більш активний спосіб життя.

На думку фахівців з Університету Північної Кароліни це призводить до "весняної лихоманки" і підвищення рівня ендорфінів у крові.

7. Тепла погода може зробити вас більш винахідливими.

Дослідження Університету штату Мічиган також показало, що перебування на відкритому повітрі може поліпшити пам'ять і розширити когнітивний стиль, який пов'язаний з формуванням більш творчих думок.

Реклама:

Головне сьогодні