Науковці порахували, скільки літрів сечі у воді публічних басейнів

— 2 березня 2017, 11:35

Дослідники Альбертського університету в Едмонтоні провели дослідження й довели, що у публічних басейнах є до 75 літрів сечі.

У публічних басейнах є до 75 літрів сечі. Фото Kateryna_Mostova/Depositphotos

[L]Учені розробили спеціальний тест, щоб визначити, скільки сечі потрапляє до місць публічного плавання, йдеться на The Guardian.

Тест вимірює концентрації штучного підсолоджувача, ацесульфама калію, який є у продуктах, що ми споживаємо, та зазвичай проходить повз систему обміну речовин без змін.

Рівень ацесульфама калію дослідники з Едмонтона вимірювали у 31 публічному басейні Канади протягом 3-тижневого періоду.

Підрахунки показали, що кількість сечі у воді становила 75 літрів – у великому басейні (до 830 000 літрів) та 30 літрів у меншому на половину.

Кількість сечі у воді становила 75 літрів – у великому басейні (до 830 000 літрів). Зображення theguardian.com

"Ми хочемо використати це дослідження, щоб привернути увагу людей до гігієни плавання. Зрозуміло, що кожен із нас повинен потурбуватися про те, щоб вивільнити свої потреби у спеціально відведеній кімнаті", – розповіла керівниця дослідження Ліндсі Блексток.

Науковиця наводить статистику, що 19% дорослих в анонімному опитуванні зізналися, що пудили у публічному басейні хоча б раз у житті.

Фахівці застерігають, що компоненти сечі, аміак і креатинін, вступають в реакцію із засобами дезінфекції, утворюючи нові поєднання, що призводять до подразнення дихальних шляхів, можуть викликати астматичні симптоми.

Реклама:

Головне сьогодні