Від стресу та для роботи мозку – 5 причин їсти багато овочів
Користь овочів не можна оскаржити.
Про неї можна почути як від бабусь і дідусів, так і прочитати в більшості сучасних досліджень щодо здорового способу життя.
Фото VadimVasenin / Depositphotos |
Медичні експерти та лікарі з усього світу постійно заохочують додавати більше овочів до свого раціону.
Наприклад, Британська Національна служба здоров'я та Американське онкологічне товариство радять щодня їсти 5 порцій овочів і фруктів. Одна порція – 80 грамів.
Очільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook розповіла, чому за будь-якої зручної нагоди потрібно їсти овочі.
Не знаєте, що обрати на обід? Овочі надійний захист від багатьох хвороб!
Багатий на овочі раціон зменшує ризики появи серцево-судинних хвороб, діабету 2-го типу, ожиріння та деяких видів раку. Крім того, допомагає зменшити ризик утворення каменів у нирках та втрату кісткової тканини.
Готуєтесь до іспиту? Овочі корисні для мозку!
Антиоксиданти в складі овочів, протидіють пошкодженню клітин і допомагають запобігти атеросклерозу, хворобам Альцгеймера та Паркінсона.
Складний тиждень? Овочі запобігають стресу!
Через емоційне виснаження люди схильні переїдати. Проте багато овочів містять поживні речовини, а також жирні кислоти омега-3. Вони допомагають боротися з тривожністю і депресією.
Хочете прийти в форму? Овочі допомагають зберігати здорову вагу!
В овочах міститься клітковина, яка необхідна для швидкого насичення без шкідливих калорій. Водночас разом з овочами ви споживаєте більше корисних та поживних речовин.
Проводите багато часу за комп’ютером? Овочі покращують зір!
Та запобігають ризику появи хвороб очей. Наприклад, бета-каротин, що міститься у моркві, успішно бореться з макулярною дегенерацією сітківки й катарактою.