20 продуктів, якими можна замінити м'ясо
Існує безліч корисних способів підвищити рівень споживання білка, не вживаючи при цьому м’яса.
Білок є необхідною для організму речовиною.
Він є більш поживним, ніж вуглеводи або жир і дозволяє залишатися ситими протягом тривалого часу.
Крім того, білок важливий для відновлення і розвитку м’язів.
Щодня рекомендують вживати 0,8 грами білка на кілограм ваги тіла. Для прикладу, один невеликий гамбургер містить 24 грами білка.
Втім, збільшити вживання білка не означає з’їсти більше м’яса.
І хоча білок тваринного походження забезпечує організм усіма необхідними амінокислотами, отримувати цю речовину можна і з рослинних джерел.
Нижче – 20 простих альтернатив м’ясу, які можуть збагатити ваш раціон білком:
Арахіс:
на 1 склянку – 41 грам білка
Насіння гарбуза:
на 1 склянку – 39 грамів білка
Сир (швейцарського, моцарелли, Колбі-Джек):
на 1 склянку – 36 грамів
Темпех
на 1 склянку – 34 грамів білка
Знежирений сир:
на 1 склянку – 28 грамів білка
Овес:
на 1 склянку – 26 грамів білка
Тофу:
на півсклянки – 22 грамів білка
Знежирений грецький йогурт:
на 1 склянку – 22 грамів білка
Квасоля:
на 1 склянку – 21 грам білка
Білі боби:
на 1 склянку – 19 грамів білка
Квасоля пінто:
на 1 склянку – 19 грамів білка
Сочевиця:
на 1 склянку – 18 грамів білка
Едамам (варені незрілі соєві боби):
на 1 склянку – 17 грамів білка
Боби Ліми:
на 1 склянку – 15 грамів білка
Вегетаріанський бургер:
на 1 бургер – 11 грамів білка
Арахісова паста:
на 2 столових ложки – 9 грамів білка
Йогурт тофу:
на 1 склянку – 9 грамів білка
Кіноа:
на 1 склянку – 8 грамів білка
Знежирене молоко:
на 1 склянку – 8 грамів білка
Соєве молоко:
на 1 склянку – 7 грамів білка
Усі фото з Depositphotos