Як правильно мити руки: інструкція від медсестри

9596
3 червня 2019

Мікроби та бактерії, які оселяються у нас на руках, можуть стати причиною захворювання. Часто ці мікроорганізми лишаються у нас на руках навіть після миття.

Експет з Королівського коледжу медсестринства Роза Галлагер розповіла The Guardain, як правильно і ретельно мити руки.

 Фото AllaSerebrina/Depositphotos

На наших руках живуть два типи бактерій: одні – постійні, які весь час живуь на руках, можуть бути навіть корисними для шкіри та рідко провокують інфекції, та інші – ті, які ми підхоплюємо, коли торкаємося різних поверхонь.

Саме останніх треба намагатися позбутися.

Руки треба мити щоразу коли:

  • ви були у туалеті
  • змінювали засоби гігієни або собі, або дитині
  • їдете готувати їжу
  • обробляли сире м'ясо
  • збираєтеся їсти
  • подорожували у громадському транспорті

Ідеально мити руки проточною водою, однак, коли її немає, підійде і тазик з водою.

Ретельно намочіть руки і нанесіть на них мило – або рідке, або тверде. На сухі руки мило наносити не бажано – воно може подразнювати шкіру, крім того не вкриє руки повністю.

Потріть долоні одна об одну, потім схрестіть пальці між собою і потріть між пальцями також.

Далі покладіть кінчики пальців однієї руки на зворот долоні іншої і потріть ще так. Потім – навпаки.

Тертя створює піну – саме вона нам потрібна, щоб позбавитися бактерій.

З'явилася піна? Ретельно змиваємо її і разом з нею шкідливі мікроорганізми.

Після того, як руки змили, витріть їх насухо (не забудьте між пальцями також).

Якщо ви у громадському місці, не піднімайте кришку смітника чистими руками.

Зробіть це використаним паперовим рушником. 

Вас також може зацікавити: 

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

powered by lun.ua