Поперхнутися їжею та померти: як вберегти дитину від трагедії

1810
23 вересня 2019

В родині художниці та мами двох дітей Ештон Загер сталася трагедія: її молодший син подавився їжею та помер.

Вона написала пост, мета якого – попередити батьків про небезпеку, пише Motherly. 

 Ештон Загер з сином. Фото: Facebook

"Моя дитина померла сьогодні вночі. Хенк помер і я досі шокована, поки пишу це. 

Він подавився кексом. Звичайним кексом. Моя дитина, яка спокійно їла банани, апельсини та іншу їжу подавилась звичайним кексом. 

Ми відразу викликали швидку і зробили прийом Геймліха (прийом, який використовують, щоб допомогти людині, яка подавилась – УП). Він не втрачав свідомість, поки був з нами, й ми думали, що все буде добре. Але все пішло не так", – йдеться у дописі. 

Хоча спочатку вважалося, що саме кекс – причина трагедії подальше дослідження виявило, що дихальні шляхи заблокувала квасоля. 

Як запобігти трагедії

Американська академія педіатрії (ААП) стверджує, що подавитись їжею – це четверта причина випадкової смерті у світі серед дітей до 5 років. 

50% всіх випадків задухи спричинює їжа. 

Щоб знизити ризики нещасного випадку, ААП радить:

  • різати їжу на шматочки не більше 1 см;
  • вчити дітей гарно пережовувати їжу;
  • стежте за дітьми, поки вони їдять;
  • уникайте такої їжі як хот-доги, попкорн, великі овочі, непорізаний виноград;
  • не дозволяйте дітям бігати, ходити або лежати, поки вони їдять.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

powered by lun.ua