"У вас рак": як вийти із зони ризику і перемогти страх перед онкозахворюванням

У вас рак: як вийти із зони ризику і перемогти страх перед онкозахворюванням

Щодня 450 українців дізнаються про те, що у них виявлена ​​злоякісна пухлина.

За статистикою з діагнозом "рак" стикається кожен четвертий українець і кожна шоста українка.

Темп поширення онкозахворювань вивів Україну на друге місце в Європі. Жахливо сумна статистика! Але чому саме "ми"?

Цим питанням задаються не тільки пацієнти, а й лікарі.

Після масштабного дослідження, яке провели фахівці медичної мережі "Добробут", стало ясно, що корінь важкої онкоситуації в країні криється в несвоєчасній допомозі хворим - пацієнти звертаються до медиків, коли хвороба вже агресивно прогресує.

Тоді як саме рання діагностика дозволяє вилікувати 90% (просто вдумайтесь!) пацієнтів з онкозахворюванням.

Більшість людей звертаються за кваліфікованою допомогою найчастіше на 3-4 стадії раку, коли лікування є вже малоефективним і дорогим.

Дослідження медичної мережі "Добробут" показало, що така поведінка пацієнтів продиктована страхом почути онкодіагноз, страхом перед обстеженнями, недовірою до лікарів ...

Щоб змінити стереотипно згубне мислення українців, в березні цього року було відкрито Центр Онкології "Добробут", медики якої розробили інструменти для ранньої ефективної діагностики в максимально комфортній формі.

Так з'явився онлайн-онкотест, незаперечні переваги якого — зручність і доступність кожному. Всього лише 5 хвилин часу - і алгоритм на основі ваших відповідей аналізує потенційні ризики онкозахворювання.

Лікарі знають, як організм сигналізує про можливу наявність злоякісної пухлини. Питання тесту сформульовані так, що дозволяють не тільки виявити небезпечні "маркери", а й просто звернути увагу людини на свій організм.

До кінця року онкотест пройшло більше, ніж 146 тис. чоловік, і суттєва частина з них записалися на прийом до профільного фахівця в Онко Консалтинг Центр (вул. Ломоносова, 33/43).

У центрі ведуть прийом 19 онкологів і 35 операційних профільних фахівців з усієї України.

Така потужна база для діагностики онкозахворювань дозволяє виявляти злоякісні пухлини на ранніх безсимптомних стадіях при своєчасному зверненні пацієнта до лікаря, спеціалізація якого відповідає рекомендаціям в результатах тесту.

Крім онкотесту, в липні був запущений челлендж #ІЯпройдутест в соцмережах Facebook і Instagram.

В рамках цього флешмобу лідери думок закликали на своєму прикладі пройти онкотест і розповідали про важливість ранньої діагностики онкології, в результаті чого челлендж підтримали мільйони людей.

Флешмоб був запущений в партнерстві з проектом "Я, Ніна" авторства журналістки і телеведучої Яніни Соколової.

Численні меседжі з усіх головних інформаційних майданчиків про необхідність своєчасного обстеження на передраковій стадії допомогли фахівцям Центру Онкології "Добробут" змістити акцент з страху зустрічі з раком на важливість діагностики.

Онкологи "Добробут" вірять, що в найближчі кілька років їм вдасться змінити сумну статистику: виявляти рак на більш ранніх стадіях і ефективно продовжувати життя своїм пацієнтам.

Свій важливий внесок у власне здоров'я і здоров'я кожного українця може легко зробити кожен з нас, популяризуючи важливість ранньої діагностики на онкозахворювання.

"Рак" - це не вирок, якщо він виявлений вчасно, коли лікування можна ефективно спрогнозувати. Найскладніше - це згаяний час, який неможливо надолужити.

Тільки це має по-справжньому лякати кожного з нас, коли справа стосується нашого здоров'я!

Реклама:

Головне сьогодні