Тест

Що ви знаєте про вакцинацію? ТЕСТ

Jessica Rockowitz
Що ви знаєте про вакцинацію? ТЕСТ
Jessica Rockowitz

З 24 по 30 квітня проходить Всесвітній тиждень імунізації, покликаний привернути увагу до цінності вакцинації.

Скільки життів врятували вакцини?

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) у 2010-2015 роках вакцинація змогла запобігти 10 мільйонам смертей.

Вакцинація – це одне за найбільших досягнень людства і своєрідна "революція" у медицині. Бурхливий розвиток імунізації пов’язаний з іменем Луї Пастера, який разом зі своїми колегами у 1885 році успішно провів щеплення від сказу хлопчику Жозефу Мейстеру, якого покусав скажений пес.

Сьогодні шляхом вакцинації можна контролювати десятки смертельних інфекційних захворювань.

Вакцини постійно удосконалюються, число місцевих чи загальних реакцій стрімко знижуються, а навіть якщо вони й виникають, "шкода" для організму абсолютно не порівняна із користю, яку вони несуть.

ВИКЛИК, ЯКИЙ ЗАРАЗ ПЕРЕЖИВАЄ СВІТ, ВКОТРЕ ДОВОДИТЬ: ВАКЦИНАЦІЯ – ЦЕ ТЕ, ЩО РЯТУЄ ЖИТТЯ

У зв’язку зі спалахом COVID-19, науковці з усього світу працюють над створенням нової вакцини, яка дозволить нам повернутися до нормального життя.

"Завдяки вакцинації, людство забуло про багато захворювань і почувається у безпеці.

Але при зниженні охоплення щепленнями населення інфекційні захворювання виникатимуть знову. Недавній приклад спалах кору в Україні.

Хтось влучно підмітив, що сьогоднішня ситуація у світі, спричинена COVID-19, нові умови життя, обмеження, закриті кордони, переповнені лікарні, брак апаратів штучної вентиляції, щоденні звіти про сотні й тисячі нових смертей є не чим іншим, як "демоверсією" світу без вакцин" – Юрій Степановський, доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО ім. П. Л. Шупика, виконавчий директор ГО "Всеукраїнська асоціація дитячої імунології"

Пройдіть тест, що підвищити свій рівень обізнаності про вакцинацію та перевірити свої знання.

Тест створено разом з компанією Санофі в Україні, підрозділ якої, Санофі Пастер, є одним з найбільших виробників вакцин у світі. Наразі компанія працює над розробкою вакцини проти COVID-19.

Рамі Мруа, керівник департаменту по роботі з вакцинами Санофі в Україні: "Сьогодні світ вкотре зіткнувся з глобальною кризою у сфері охорони здоров’я, яка нагадує людству про важливість вакцинації від серйозних та небезпечних захворювань, яким можна запобігти.

Розробка та виробництво вакцин – процес тривалий та потребує багатьох ресурсів: наукових знань та експертів, а також фінансових інвестицій та часу.

Працюючи над вакциною від COVID-19, ми співпрацюємо з урядами країн та іншими компаніями – виробниками вакцин, щоб якнайшвидше запропонувати рішення – вакцину, яка зможе захистити людей від коронавірусної інфекції".

Навіщо потрібна вакцинація? Хіба не краще перехворіти та набути природний імунітет?

Чи є протипоказом до вакицнації легкі застуди та підвищення температури до 38,0 °C

Чи входять вакцини до пакету послуг, які держава гарантує на первинному рівні?

Вакцинація може спричинити аутизм

Вакцинація потрібна і дорослим

А як щодо вагітних? Хіба їм можна вакцинуватись?

Чи є вакцини, які варто зробити перед тим, як планувати вагітність?

Набряк, біль в місті уколу та температура – нормальна реакція після щеплення?

Чи може людина після вакцинації бути заразною?

10. Для того, щоб вакцинуватись, людина має бути ідеально здоровою. Вакцинація небезпечна для людей з хронічними захворюваннями.

Під час карантину та епідемії краще відкласти планову вакцинацію.