На неправильній їжі під час карантину ви могли споживати 8000 калорій на тиждень. Пояснення експерта
Через надмірний стрес, нудьгу чи постійний доступ до холодильника під час карантину багато людей зустрічаються з переїданням.
При цьому на стан організму впливає не так кількість перекусів, як калорійність їжі.
Такої думки притримується Грем Томлінсон, британський автор книги "Шеф-кухар з фітнесу: з'їж те, що ти хочеш, і схудни на все життя".
На своїй сторінці в Instagram він порівняв два різних типи перекусів, демонструючи, як зменшення порції і невеликі зміни в раціоні можуть вдвічі скоротити кількість калорій.
Переглянути цей допис в Instagram
Харчуючись як у першому варіанті, людина могла з'їсти за тиждень більше восьми тисяч калорії, при цьому другий набір продуктів – значно менший за калорійністю.
"Виключення молока і цукру з гарячих напоїв в короткостроковій перспективі може здатися незначним, але з часом виявиться дієвим.
А вибір низькокалорійних альтернатив, таких як фрукти, дозволяє споживати набагато більшу кількість їжі, водночас запасаючись поживними речовинами", – розповідає Грем Томлінсон.
За словами шеф-кухаря, цей раціон також демонструє, що зниження калорійності не означає виключення різноманітних частувань, таких як шоколад, випічка або печиво.
Чому саме зараз вам потрібне збалансоване харчування. Пояснення і меню
"Кінцева мета цього графіка – показати, що споживання ваших улюблених страв все ще можливе в періоди бажаного зниження калорійності під час спокусливих перекусів в домашніх умовах.
Він також демонструє, що ви можете збільшити обсяг споживаної їжі під час більш частих перекусів, підтримуючи при цьому дієту з контролем калорій", – каже експерт.
Крім того, за рекомендаціями Томлінсона варто споживати їжу, яка втамовує голод і є ситною, а відповідно – зменшує потребу в додаткові їжі.
Навіть якщо ці продукти не вважаються дієтичними.
Переглянути цей допис в Instagram
Експерт опублікував діаграму з даними про рівень ситості різних типів харчових груп: випічки, солодощів, круп та молока, фруктів, а також продуктів з високим вмістом білків та вуглеводів.
Хлібобулочні вироби розташувалися в нижні частині таблиці, тобто їх буде недостатньо, щоб надовго втамувати голод.
При цьому найситнішим продуктом за даними експерта є картопля.
Вас також може зацікавити:
6 порад, щоб заохотити дитину до здорового харчування
Їжа на карантині: що придбати для меню на 14 днів та як правильно харчуватися вдома
Їжа для вагітних: основні правила харчування та поради від МОЗ
Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.
А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.