Як буде проходити ЗНО. Розповідає головний санітарний лікар

Наталiя Бушковська — 24 червня 2020, 09:48

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко закликав учасників ЗНО не відвідувати місця скупчення людей перед тестуванням, яке відбудеться 25 червня.

Про це він оголосив на пресбрифінгу.

"Уряд, органи місцевого самоврядування, департаменти освіти, головні державні санітарні лікарі областей, директора шкіл, вчителі зробили все можливе для того, щоб гарантувати безпечне проведення Зовнішнього незалежного оцінювання в умовах карантину.

Дотримуйтесь карантинних заходів, обмежте сьогодні, 24 червня, свою мобільність, не відвідуйте місця масового скупчення людей, мийте руки, обробляйте руки антисептиком, носіть маски у громадських будівлях", – розповів він.

Також він додав, що 25 червня в кожній школі, яка є пунктом тестування, будуть організовані чіткі маршрути заходу учнів до території.

Віктор Ляшко

"На вході розроблені певні графіки.

Дітей, які будуть приходити на ЗНО, перед входом опитають про стан здоров'я, їм виміряють температуру, показана чітко визначена аудиторія, де буде здаватися ЗНО, по стрілках учасники проходять до своєї аудиторії, в аудиторії буде 15 людей, а стільці так розставлені, щоб дистанція була не менше 1.2 метри", – каже Ляшко.

Він стверджує, що по школах розставлені антисептики для рук, в наявності будуть мило, проточна вода та паперові рушники, а на вході всім будуть надані захисні маски, медичні працівники матимуть захисні костюми.




Реклама:

Головне сьогодні