ВООЗ поки що не підтримує запровадження "паспортів вакцинації"

Катерина Хорощак — 6 квітня 2021, 14:29

Всесвітня організація охорони здоров'я не підтримує запровадження "паспортів" вакцинації для в'їзду або виїзду з країни, повідомляє Reuters з посиланням на пресслужбу ВООЗ.

Причина такої позиції – у невпевненості, чи запобігає щеплення проти COVID-19 передачі коронавірусу, а також з міркувань справедливості.

Наразі ВООЗ планує провести огляд китайських вакцин Sinopharm і Sinovac проти COVID-19, щоб можливо включити їх в список для екстреного використання.

Нагадаємо, Європейський Союз планує запровадити "паспорти вакцинації" влітку, які дозволять громадянам і резидентам ЄС подорожувати між державами-членами Євросоюзу без необхідності карантину.

Фото: nazim_absemetov/Depositphotos

"Паспорт вакцинації" буде доказом того, що людина отримала щеплення проти COVID-19, або має нещодавній негативний тест, чи вилікувалася.

Він почне діяти з 15 червня.

Зеленський пропонує видавати українцям вітчизняні "паспорти щеплення".

Вас також може зацікавити:

У МОЗ розповіли, скільки ще Україна отримає вакцини від COVID-19 та чому затримуються поставки

Якими вакцинами від COVID-19 щеплюватимуть українців: ефективність, безпечність, протипоказання та принцип дії

В Єврокомісії пояснили, чи зможуть громадяни третіх країн отримати "паспорт вакцинації" ЄС

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Також ми ведемо корисний Telegram-канал "Мамо, я у шапці!".

Реклама:

Головне сьогодні