У Львові медики допомогли молодій жінці вдруге у житті подолати рак

Діана Кречетова — 19 вересня 2022, 19:29

У Львові лікарі врятували молоді жінку, яка вдруге в житті боролася з раком.

Раніше онкологія вразила кишківник, а невдовзі злоякісну пухлину у 29-річної Марії виявили у шлунку, розповідають у Першому медичному об'єднанні Львова.

Вперше жінка звернулася до спеціалістів лікарні Святого Пантелеймона два роки тому. Її турбували болі у животі. Пройшовши повне обстеження, медики діагностували гостру кишкову непрохідність, яку спричинив новоутвір кишківника.

"Відтак лікарі провели операцію з видалення пухлини з первинним відновленням безперервності кишківника. У подальшому дівчина отримала хіміотерапевтичне лікування", – резюмували у Першому медоб'єднанні Львова.

29-річна Марія вдруге у житті подолала рак

Після того Марія проходила регулярні обстеження та дотримувалася усіх рекомендації лікарів-онкологів. Однак вже через рік на плановому КТ (комп'ютерна томографія) у жінки виявили нову злоякісну пухлину у шлунку.

Спеціалісти ІІ хірургічного відділення Центру хірургії провели пацієнтці ще одну операцію. Цього разу операційне втручання ускладнювалося проростанням пухлини в інші органи черевної порожнини. В результаті хірурги видалили Марії частину шлунку з новоутворенням, частину підшлункової залози, дванадцятипалу кишку, жовчний міхур та частину товстої кишки, уражені пухлиною.

Медики допомогли Марії подолати рак шлунку

Операція пройшла успішно, кажуть медики. Потім Марія протягом шести днів перебувала у відділенні реанімації та інтенсивної терапії під пильним наглядом команди медиків, зокрема лікарів-анестезіологів, які працювали над порятунком її життя 24/7.

Марія з медиками, які врятували їй життя. Усі фото: Перше медоб'єднання Львова

[L]

"Далі два тижні у відділенні ІІ хірургії Центру хірургії проходила відновлення та подальше лікування.

Зараз Марія почувається краще та дякує лікарям за двічі врятоване життя. Хоча на дівчину чекає ще тривале лікування, та оптимізму вона не втрачає. Каже, що буде боротись, адже життя прекрасне!" – наголошують у Першому медоб'єднанні Львова.

Нагадаємо, у лікарні Св. Пантелеймона у Львові пересадили серце, печінку та нирки донора, який загинув у ДТП.

Реклама:

Головне сьогодні