У США застерегли Amazon від продажу несхвалених FDA крапель для очей

Яна Осадча — 15 листопада 2023, 17:37

Управління з контролю за продуктами й ліками США (FDA) повідомило, що надіслало найкрупнішому інтернет-магазину країни Amazon лист-попередження щодо продажу на платформі 7 несанкціонованих очних крапель.

Про це повідомляє Reuters.

У листі від 13 листопада FDA стверджує, що Amazon продає очні краплі, які не були визнані безпечними та ефективними для тимчасового полегшення симптомів запалення очей. Йдеться про надмірні водянисті виділення, почервоніння, печіння тощо.

У вересні 2023 року FDA застрегло 8 компаній, серед них і фармацевтичні гіганти CVS Health (CVS.N) і Walgreens Boots Alliance (WBA.O), від виробництва або продажу певних несхвалених продуктів для очей.

Фото: nito103/Depositphotos

Раніше агентство попросило приватного швейцарського виробника ліків Similasan дотримуватися відповідних обмежень щодо рівнів у препаратах діетиленгліколю або етиленгліколю: двох поширених забруднюючих речовин у деяких ліках, оскільки вони можуть призвести до летального отруєння при передозуванні.

Нагадаємо, раніше управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) застерігало від використання вироблених в Індії очних крапель, які пов’язували з інфекціями, сліпотою та навіть смертю пацієнта.

Читайте також: Як зняти напругу з очей. Комплекс вправ

Реклама:

Головне сьогодні