Полум'я від багаття перекинулося на дитину: у Львові прооперували 8-річну дівчинку з глибокими опіками тіла

Ірина Бура — 22 листопада 2023, 12:55

8-річна Настя з Вінниччини отримала опіки 26% тіла, коли бавилась біля багаття. Рятували дівчинку опікові хірурги одразу двох країн – України та Швейцарії.

Дитина гралася з друзями неподалік домівки. Стояла біля вогнища. Полум’я від бензину, який діти підлили у багаття, миттю перекинулося на одяг дівчинки та обпалило ніжки, повідомляють у Першому медичному об’єднанні Львова.

Вогонь уразив 26% тіла Насті. При цьому більшість опіків – глибокі.

Першу допомогу дівчинці надали у Вінниці. А потім транспортували до Львова в лікарню Святого Миколая.

Полум’я від бензину, який діти підлили у багаття, миттю перекинулося на одяг дівчинки та обпалило ніжки

Опікові хірурги одразу взялися оперувати дитину. Вони висікли відмерлі тканини та встановили на уражені ділянки вак-систему. Це спеціальний апарат, який за допомогою від’ємного тиску витягує виділення з рани, осушує її та не дає множитися бактеріям.

Через важкість опіків і відсутність необхідних умов та обладнання для подальшої боротьби за життя і здоров’я дитини, лікарі вирішили відправити маленьку пацієнту за кордон – до одного із найбільших опікових центрів у Цюриху в Швейцарії.

Ця дитяча лікарня постійно приймає найважчих українських діток із термічними травмами.

До Цюриха Настусю супроводжувала львівська опікова хірургиня Леся Стрілка. Вона ж спільно зі швейцарськими колегами продовжила рятувати свою маленьку пацієнтку.

Пересаджувала на рани дівчинки спершу донорську, а потім і її власну шкіру

Пересаджувала на рани дівчинки спершу донорську, а потім і її власну шкіру. Зараз рани вже гояться, шкіра прижилася і Настя почувається значно краще.

На місці опіків у Насті згодом утворяться рубці. Дитина ростиме, а шкіра на місці опіків – ні. Аби дівчинка не страждала все своє дитинство, її опікові рубці потрібно буде шліфувати.

Читайте також: "Шансів на життя не було: у Києві врятували породіллю, в якої дорогою до лікарні зупинилося серце"

Реклама:

Головне сьогодні