Вища ліга онкологів

"Інститут онкології Басельга" (Instituto Oncologico Baselga) у Барселонській клініці "Кірон" є одним із визнаних світових лідерів у галузі медичних досліджень та лікування онкологічних захворювань.

Він носить ім’я свого керівника та провідного фахівця – доктора Хосе Басельга, який у даний час обіймає також посаду президента Американської асоціації онкологічних досліджень (American Association for Cancer Research) та головного лікаря Онкологічного центру ім. Слоуна-Кеттерніга у Нью-Йорку.

Доктор Басельга – один з трьох найбільш цитованих у медичній літературі онкологів світу.

Але головним здобутком Хосе Басельга, на наш погляд, є те що він створив феномен, який у лікарському середовищі називають "Барселонською моделлю" лікування раку, згідно з якою лікар є одночасно і науковцем-дослідником, орієнтованим на широкий міждисциплінарний підхід.

Один із всесвітньовідомих лікарів, що працює в Інституті Басельга, Хав’єр Кортес, назвав цей інститут "Вищою лігою" лікування раку.

Інститут Басельга відомий і в Україні – за публікаціями у нашій медичній пресі та вже не поодинокими контактами з українськими фахівцями та пацієнтами – інститут провадить активні міжнародні зв’язки з усіма помітними онкологічними центрами у різних країнах світу та пропагує новітні ефективні методи лікування раку.

Три з чотирьох випробуваних останнім часом у Європі препаратів для лікування раку молочної залози винайшли онкологи Інституту онкології Басельга.

Використання сучасних медичних технологій в лікуванні онкохворих забезпечує вражаючі результати.

Так у Каталонії, де функціонує Інститут онкології Басельга, 80% пацієнтів виліковуються від раку молочної залози з локалізованою пухлиною, а ті, чиє повне зцілення неможливе через форми з метастазами, підтримують завдяки лікуванню прийнятний спосіб життя. У наших реаліях у це буває тяжко повірити.

У Інституті Басельга застосовують два головних принципи надання онкологічної допомоги – індивідуалізацію та персоналізацію лікування. Індивідуалізація означає відхід від стандартних схем лікування раку, оскільки пухлини мають багато підтипів залежно від своєї молекулярної природи та наявності тих чи інших білків.

Рак одного й того самого органу може класифікуватися у кожному індивідуальному випадку як різні захворювання! Персоналізація лікування означає, що навіть у випадку точного діагнозу, призначаючи лікування треба враховувати персональні характеристики людини – лише тоді воно буде оптимальним.

Отже, кожен тип раку індивідуальний, як і кожен пацієнт неповторний – лише на основі цих двох відправних точок можна призначити ефективне й оптимальне лікування.

Головним методом лікування раку в майбутньому лікарі Інституту Басельга бачать імунотерапію, тобто метод, який змушує імунну систему людини боротися з раковими клітинами самостійно. Дослідження у цьому напрямку вже сьогодні дозволили успішно боротися з деякими видами ракових клітин.

Отже, "Вища ліга" лікування раку з Барселони, очолювана доктором Басельга, виглядає так: доктор Жозеп Табернеро, що спеціалізується на онкології шлунково-кишкового тракту та є одним з найбільш цитованих вчених з цієї проблематики в світі; Рафаель Росель – кращий фахівець з питань лікування раку легень у світі за визначенням журналу Lancet; Хав’єр Кортес — найбільш цитований у світі фахівець у галузі онкології молочної залози, саме його газета МОЗ України "Ваше здоров’я" назвала "сонячним лікарем".

Інтерв’ю з цим лікарем рекомендуємо прочитати усім, хто цікавиться проблематикою онкологічних захворювань.

У наших наступних матеріалах ми детальніше розкажемо про стан лікування раку в Україні, Європі та світі, зокрема, раку молочної залози, раку легень, шлунково-кишкового тракту та інших найбільш поширених форм раку в Україні.

Особливу увагу звернемо на те, що треба робити, щоб забезпечити результат у наданні онкологічної допомоги, та детально розповімо, як має працювати сучасна онкологічна клініка; спробуємо зробити висновок, чи мають українці доступ до онкологічної допомоги, яка надається у світі, чи вони позбавлені можливості лікувати рак результативно.

Сайт Інституту Басельга - http://www.iob-oncologia.com/

Реклама:

Головне сьогодні