Як зробити подарункову коробку. Фотоінструкція

Продовжуючи створювати святковий настрій, "Українська правда. Життя" пропонує вам зробити своїми руками подарункову коробочку на Новий рік - у вигляді ялинки.

Для цього нам знадобляться два аркуші картону розміром А-4. Бажано, щоб папір був не пастельним - інакше якщо ви захочете розмалювати коробку, фарби деформують її поверхню.

Перед тим, як вирізати з картону основи для коробки, на звичайному білому папері зробіть "викрійку". Для цього з допомогою лінійки проведіть вісь. З одного боку від неї намалюйте половину ялинки. Виріжте малюнок, а потім обведіть його на папері ще раз. Таким чином у нас вийшла ялиночка з двох симетричних половинок.

[L]

"Викрійку" ялинки розмістіть на аркуші картону так, щоб можна було потім вирізати ще одну таку заготовку і лишалося якомога менше відрізків.

Зверніть увагу, одна із ялинок має бути меншою - це буде основа. Кришка відповідно буде більшою, оскільки вона має налазити на основу. Для цього зменшуємо одну з ялинок - малюємо внутрішній контур з відступом 2-3 мм, по якому і будемо вирізати заготовку.

Якщо ви вирішите обклеювати коробку подарунковим папером, відступ для зменшення однієї з ялинок слід зробити більшим.

Пам'ятайте: при роботі з папером слід час від часу витирати руки сухою ганчіркою, інакше на картоні лишатимуться сліди від пальців - не тому, що вони брудні, але через їх спітніння або виділення жиру.

З другого аркушу картону наріжте смужки, що будуть сторонами коробки. Висоту обирайте в залежності від розміру подарунку, який ви збираєтеся покласти всередину. У нашому випадку висота коробки буде 4 см, висота кришки - 2 см. До обох смужок додайте ще 0,5 см припуску, яким ми приклеюватимемо сторони до основи коробки.

На півсантиметровому відступі малюємо трапеції, які потім треба вирізати. На них ми наносимо клей і потихеньку починаємо приклеювати до основи коробки по периметру. Аналогічно приклеюємо тоншу смужку до основи кришки.

Якщо стики стінок коробки вийшли неохайними, їх можна задекорувати пожмаканим тонким папером (можете розділити звичайні столові серветки на три прошарки). У нашому випадку біле декорування виглядатиме як сніжок.

Заклеювання стиків надасть коробці жорсткості. До того ж, з м'яким дном подарунок у коробці не торохтітиме. Сподіваємось, що зроблена власноруч подарункова коробка додасть вашим близьким ще більше радості від тих подарунків, що будуть всередині :)

"Українська правда. Життя" дякує за допомогу у підготовці матеріалу художникам-дизайнерам Вікторії Чукаліній, Нані Дємєнковій та творчій майстерні "Вещічка"/"АЗУР арт-бутік"-Петрівка.


Реклама:

Головне сьогодні