Тест

Тарас Прохасько: Прислухатися до тіла

Тарас Прохасько - один із направду культових українських письменників. Він не лише пише художню прозу, але й займається критикою та публіцистичною діяльністю. Крім того, Тарас Прохасько бере участь у цікавих культурних проектах.

Наприклад, разом із Сергієм Жаданом він записав аудіо-книгу українських перекладів поезій Чеслава Мілоша.

Цього разу Тарас Прохасько поділився з читачами "Української правди. Життя" своїми правилами життя.

1. Не боятися визнавати свої недоліки і помилки, не захищати їх і не відмежовуватися від них.

2. Пам’ятати про те, що ти - посередність, але посередність унікальна. Тобто ти такий самий, як усі люди, які були і є, і неповторність - одна з ознак того, що ти такий як усі.

3. Не сподіватися, що хтось може щось зрозуміти чи сприйняти, прореагувати так само, як розумієш ти. Все сказане тобою кожен розуміє трохи інакше. Не сподіватися тільки таких реакцій, які тобі здаються нормальними.

4. Пам’ятати і нагадувати собі постійно про свої залежності. Усвідомлювати те, що ти залежний і від чого.

5. Працювати з власною уявою. Уявляти собі те, що було, що знаєш, різні місця, обличчя, фрази. Тільки не вимальовувати собі - як має бути, щоби було добре. Це потім не дає побачити добре тоді, коли щось не так, як сподівався.

6. Передовсім цінувати моменти справжнього контакту, справжніх переживань, емоцій і відчуттів. У шкалі пріоритетів це - на першому місці.

7. Дивитися свідомо. Дивитися бачачи. Дивитися, розглядаючи. Вкорінюватися у побачене. Спостерігати і вирізняти. Дивитися на природні зміни, відмінності ландшафтів, деталі предметів.

8. Прислухатися до свого тіла. Навантажувати і розслабляти його, не перенасичувати, ходити легко, робити якнайбільше різноманітних складних рухів, розширювати рухову пам’ять.

9. Не поспішати. Часу багато. Скільки б не зробив, це є власне тим, що мав зробити.

10. Даючи якісь поради, пам’ятати, що це тільки те, що вдалося подумати саме тепер. Через годину сказане тобою може бути зовсім іншим.

Читайте також "Правила життя" від Лариси Денисенко та Сергія Жадана.