Тест

Російський фантаст Лук'яненко заборонив перекладати свої книги українською

Про це фантаст повідомив у своєму блозі в ЖЖ, який цитує Lenta.ru.

Автор підкреслив, що через події на Майдані він також більше не їздитиме на Україну і не братиме участь в українських конвентах. Своїх колег по цеху письменник закликав зробити те ж саме.

Крім того, Лук'яненко звернувся до українських письменників - фантастів, імена яких не назвав, але зазначив, що адресати його звернення знають, про кого йдеться.

"Дякуєте бійцям Майдану і носите їм пиріжки, недоумки. Але якщо хоч одна з письменницьких "персон", що славили Майдан і майданутих, які пишуть притому російською і друкуються в Росії, захоче з'явитися на російських конвентах - я буду проти", - написав фантаст. Також він заявив, що докладе всіх зусиль, щоб перешкодити їх публікації на території РФ.

Усім "нормальним українцям" письменник порадив їхати в Росію чи Білорусію, бо Україна відтепер, на його думку, - "проклята земля, яка буде три покоління збивати свою підлість і боягузтво".

Сергій Лук'яненко неодноразово негативно висловлювався з приводу подій на Майдані. На думку автора, на даний момент до влади на Україні прийшли "нацисти і вбивці" , які незабаром "переділять сфери впливу і дограбують Україну".