Тест

Музикант Макаревич: "Розмови про повернення Криму Росії - небезпечна провокація"

Про це в ефірі телеканалу "Дождь" повідомив російський співак та лідер гурту "Машина времени" Андрій Макаревич.

Він переконаний, що російські розмови на тему того, що "добре б Крим нам повернути" - це дуже небезпечна провокація.

"У нас, на жаль, в політиці є провокатори і негідники. Перш за все, не завадило б пам'ятати, що вже чверть століття, Крим є територією суверенної держави України. І що б у них там зараз не відбувалося, це, перш за все, їх внутрішня справа", - каже він.

"Нам кажуть, що громадяни Криму хочуть до Росії. Але нам не кажуть, яка кількість громадян Криму хоче в Росію. Десять, двадцять, тисячі чи, може, десятки тисяч, чи п'ятдесят? А там ще живуть кримські татари, українці. Якщо ми хочемо отримати Абхазію № 2, вже серйозного ворога в особі України, то треба ці дурниці продовжувати", - зазначає музикант.

На його думку, історичні події такого масштабу (про революцію в Україні - авт.) завжди супроводжуються масою перегинів і дурниць з усіх боків, як зсередини, так і зовні.

Макаревич також вважає, що скільки б громадяни не слухали різних радіостанцій і не дивилися різних телепрограм, все одно справжньої правди не дізнатися.

"У мене в Україні багато друзів у різних містах, я хвилювався за них, я їм телефонував, вони телефонували мені. Завжди все виявлялося не зовсім так, як пропагували по нашим головним телеканалам", - ділиться він.