Кіра Муратова: Я точно з Майданом

— 14 березня 2014, 17:35

Про це в своєму інтерв'ю виданню Сolta.ru заявила режисерка Кіра Мураторва.

За її словами, вона могла б зараз виказувати особисті причини до України, але вона їх не має. "Я об'єктивно дивлюся на речі, на те, що пережили люди в Києві, чому вийшли воювати проти конкретного зла", - каже вона.

Режисерка також каже, що вона добре розуміє людей - їх дістали, їх занадто довгий час гнобили і принижували.

"Українців, так само як і молдаван, в Росії вважали дурнями, анекдоти розповідали про їх дурості, а вони посміхалися - так, ми дурні. Прийшов момент, народ вирішив повстати і змінити своє життя - вони мали на це право. Я на боці цього народу, мені зрозуміло їх прагнення змінити систему", - ділиться вона.

На запитання про те, що революцію у Києві влаштували нібито радикали, Муратова каже: "Це неправда. Я бачила, що відбувається в прямому ефірі, говорила з тими, хто був на майдані. Там був вінегрет з різних людей - і радикали там були, і інтелігенція, і сільські люди - маса повного відчаю народу. Вони тижнями жили на холоді, голодні і бідні люди. Вони вмирали за те, щоб їх перестали принижувати. Я співчуваю їм".

Компроміс режисерка вбачає у тому, аби віддати Крим. "Неможливо протистояти такій сильній армії. Але наскільки ж мені огидні ці територіальні конфлікти! Мені незрозуміло, кому з людей від мистецтва вони можуть подобатися, як можна підтримувати ідею завоювання територій", - вважає вона.

Реклама:

Головне сьогодні