Революція очима фотографа. Ерік Бове

Французький фотограф Ерік Бове перебував у Києві під час подій на Майдані у лютому 2014-го року.

Він приїздив до Києва двічі: вперше він був тут 5 днів на початку лютого, а вдруге приїхав уже під час стрілянини, 20-го лютого. Ерік Бове зробив легендарне фото медсестри зі Львова Марії Матвіїв, яка героїчно рятувала поранених вранці, 20-го лютого.

Славнозвісне фото. Марія Матвіїв рятує пораненого фото

"Я бачив народ, який бився з силою та гідністю. Я бачив молодих людей, стареньких, всі шари суспільства. Я бачив революцію. Я був вкрай зворушений вашими вчинками в цей історичний момент", - розповів він "Українській правді. Життя".

Всі фото Еріка Бове

[L] На запитання про те, що він відчував перебуваючи в епіцентрі подій, Ерік зізнався, що закохався.

"Іноді деякі історії, які я висвітлюю як журналіст, не торкаються мене. Однак цього разу, я залишив там частинку свого серця. Мабуть, мої пращури були українцями", - ділиться фотограф.

"Я намагався не відступати від журналістського принципу дотримуватися нейтралітету, але це трохи складно, бо мені необхідно висвітлювати факти і не дозволити моєму серцю або голові брати гору. І завжди очевидно, що глибоко всередині я завжди приймаю сторону найслабших і сторону свободи...", - розповідає Ерік.

На запитання, що вразило Еріка найбільше, він сказав: "Гідність і відважність людей, які пішли на штурм 20-го лютого. Які попадали від куль прямо на моїх очах без жодного крику"...

Зазначимо, що уже у травні у столиці відкриється виставка із роботами фотографа.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні