Українська художниця випрала кримський прапор у Москві-річці. Фото. Відео

— 3 травня 2015, 12:26

Її ідея полягала в тому, аби вимити фарби із кримського прапора, який складається із трьох смуг: тонкої блакитної, широкої білої та тонкої червоної, де блакитна - це надія на світле майбутнє, червона - пам'ять про жетрв та героїчне минуле, а біла - мир, рівність і свобода всіх національностей, що мешкають на території Криму.

На сьогоднішній день, на думку художниці, в Криму притісняють всі національності, окрім російської, забороняють вивчати мови національних меншинств, зокрема, української та татарської. Крім того, вона каже, що люди не мають права голосу та права свободи.

"Я вимиваю ці фарби, адже кордон Криму ментально розплився. Його просто немає. Це біла пляма на карті світу, яка не там і не тут. Росія, окупувавши його, просто кинула. Людям доводиться виживати. Оця біля пляма - нікому непотрібна. Багато людей з-тих, хто підтримував анексію, уже шкодують про це", - каже вона.

За її словами, вона нині не може приїхати до Криму та провести там відповідну акцію.

Раніше, художниця провела провела у Санкт-Петербурзі несанкціоновану акцію – повністю загорнувшись в український прапор, дівчина лягла на сходах головного штабу Ермітажу.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні