Ірена Карпа очолить український культурно-інформаційний центр при посольстві України у Франції

— 13 жовтня 2015, 12:06

Про це вона розповіла кореспондентові "Української правди. Життя".

За її словами, зараз саме той момент, "коли ми або станемо нашій коханій Європі потрібними й цікавими, або нас просто не буде. "От тому я і йду працювати", - каже вона.

Письменниця додає, що роботу організовувати збирається за принципом синергії.

"В Україні є велика кількість людей, що хочуть і можуть робити якісний продукт і його просувати. В свою чергу, у Франції є небайдужі, зацікавлені, просунуті й обізнані. Серед них - як українці з різних хвиль міграції, так і французи", - каже вона.

За її словами, наше завдання - налагодити "конект" між правильними людьми: звести митців, меценатів, кураторів і галеристів, режисерів і директорів театрів тощо.

"Працювати варто за проектним принципом - не бити в бубен "ось у нас література, а ось музика", а влаштовувати поліфонічне дійство. Приміром, відкриття виставки супроводжувати показом кіно, дискусіями, лекцією тощо. До того ж, плануємо робити "оупен кол": коли митці, куратори, видавці самі надсилатимуть проект на розгляд, а відтак вивчатиметься попит і формуватиметься адекватна програма. Така, що могла б представити Україну в усій її унікальності й на належному рівні", - ділиться планами Ірена.

Конкретно про проекти Карпа обіцяє розказувати по факту.

"Наразі ж везу з собою бібліотеку актуальної літератури, що наколядувала по друзях-видавцях КСД, ВСЛ, Меридіан Черновіц, Родовід, Нора Друк, "А-ба-ба-га-ла-ма-га", обладнання для невеличкої сінематеки та виставку Каднікова, люб'язно надану нашим партнером "Я Гелерея". Щоб не з пустими руками", - каже авторка.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні