Інтернет + винахідливість та фантазія = класна подорож

— 16 травня 2017, 11:50

Ми звикли говорити "який тісний світ", але не звикли подорожувати. Прийшов час поміняти акценти: світ — великий і відкритий, а мандрувати — не тільки пізнавально та корисно, але й доступно. Звичайно, якщо знати як це робити.


Подорожі — мрія багатьох людей, але більшість наших громадян жодного разу не були за кордоном. Серед тих, хто любить відпочинок в інших країнах, переважна більшість віддає перевагу стандартним турам від операторів. Традиційний сімейний відпочинок — 3-4-х зірковий готель на березі моря з обов'язковим атрибутом "все включено", а головні курортні напрямки — Туреччина і Єгипет. Всього близько 20% громадян побували — на відпочинку або по роботі — в інших країнах.

Все частіше молоді люди самі для себе організовують тури, не звертаючись за допомогою до туроператорів. Самостійні подорожі стали топ-тренд в туризмі. Швидше за все, цей тренд підтримає молодь та прогресивні люди в Україні. Все частіше ця тема потрапляє у фокус уваги, сервіси для мандрівників, один за іншим, починають працювати в нашій країні — Booking, Airbnb, Tickets тощо.

Головні перешкоди на нашому шляху в інші краї — отримання візи (для деяких країн), великі витрати на транспорт (особливо дорогі авіаквитки), мовні труднощі, відсутність досвіду далеких подорожей та бюрократичні перешкоди. Безвізовий режим додасть популярності бюджетним та самостійним подорожам в сусідні країни. "Приліт" лоукостерів дозволить більшій кількості людей підніматися в небо без удару по сімейному бюджету. З вивченням іноземних мов зараз немає особливих труднощів, якщо вистачає часу та натхнення. А подолати перешкоди допоможуть інтернет-сервіси для планування та організації подорожей.


Туристичні сервіси — хороші провідники по будь-яких маршрутах. З їх допомогою туристи вирішують безліч важливих питань:

  • придбання квитків на транспорт: хоч таксі до аеропорту, хоч переліт на край світу
  • страхування медичних витрат для виїжджаючих за кордон;
  • бронювання готелів, хостелів та квартир з вивченням фотографій й відгуків;
  • GPS-навігація та пошук точок інтересу (ресторани, музеї і т. п.);
  • подолання "труднощів перекладу" при спілкуванні з іноземцями.

Важливий момент для українських туристів — медичну страховку можна оформити тільки за допомогою локальних, а не міжнародних сервісів. Сервіс підбору та замовлення страховок Oh.ua забезпечить туристів полісами медичного страхування та "Зелена Карта". Перші поліси необхідні кожній людині, що виїжджає за кордон. Нехай навіть всього на тиждень в сусідню Польщу чи Румунію. "Зелену карту" зобов'язаний придбати кожен водій для виїзду за кордон на особистому або робочому транспорті (від мотоцикла до автобуса).


Самостійну подорож не просто організувати без багатого особистого досвіду або допомоги знайомих, які "в темі". Однак взявши в помічники інтернет та проявивши фантазію, реально продумати й здійснити захопливий вояж.


Світ готовий дивувати вас знову та знову — подорожуйте і дайте йому таку можливість!

Реклама:

Головне сьогодні