Драми Пікассо розкриваються у серіалі "Геній" від National Geographic

— 27 квітня 2018, 18:15

Цієї весни на екрани виходить другий сезон серіалу "Геній" від каналу National Geographic. Серіал присвячений видатним особистостям, що змінили світ та мали непростий та цікавий життєвий шлях.

Перший сезон розповідав про життя відомого генія Альберта Ейнштейна. Успіх серіалу був приголомшливий, його переглянули більше 45 мільйонів глядачів по всьому світу. Тому на пошуки головного героя нового сезону, було витрачено чимало часу, щоб обрати не менш цікаву особистість.

Другий сезон серіалу "Геній" буде присвячений творчості іспанського художника, скульптора та засновника течії кубізму Пабло Пікассо. Життя художника мало багато драматичних моментів, воно проходило на тлі двох світових воєн та громадянської війни в Іспанії.

Пікассо захоплювався живописом з раннього дитинства, любов до живопису йому привив батько, який і став його першим вчителем. Свою першу самостійну картину юний художник написав, коли йому було лише 8 років.

Хоч Пабло народився в Іспанії, більшу частину життя він прожив у Франції, а саме в Парижі, що став для нього майже рідною домівкою. Історія життя геніального художника, це не лише про творчість, а і про бурхливі одруження, незліченні любовні пригоди, часто мінливі політичні та особисті зв'язки.

Пабло Пікассо називають одним із найпродуктивніших художників світу. За свою 78-річну творчу кар'єру він створив понад 13 500 картин, 100 000 гравюр, 34 000 книжкових ілюстрацій, 300 керамічних і скульптурних робіт.

В цілому творча спадщина митця складає більше 147 800 творів мистецтва. За даними експертів, Пікассо – найдорожчий художник у світі, твори якого продаються за сотні мільйонів доларів.

Найвідоміші шедеври – це роботи "Старий гітарист", написана під кінець його "блакитного періоду", "Герніка", що з'явилася після бомбардування нацистами однойменного іспанського містечка, а також полотно "Авіньйонські дівиці", на створення якого художника надихнула його коханка і муза Фернанда Олів'є.

Першою дружиною Пікассо стала російська балерина Ольга Хохлова, з якою він познайомився під час підготовки до постановки сюрреалістичного балету "Парад" Сергія Дягілєва. Шлюб художника з його першою дружиною закінчився розлукою, адже він закохався у 17-річну Марі-Терез Вальтер, і почав із нею таємно зустрічатися.

Пікассо не бажав розлучення з Ольгою, оскільки французький закон вимагав парного поділу власності, а це аж ніяк не входило в плани Пікассо. Другою дружиною Пабло була Жаклін Рок, вони познайомились, коли їй було лише 26 років, а йому – 72 роки, проте це не завадило їм прожити 11 років у спільному шлюбі.

Пікассо любив жінок, саме в нових захопленнях він шукав натхнення. Кохані жінки приносили в його картини щось нове та геніальне. За своє життя художник мав багато бурхливих романів, проте він не кидав своїх жінок. Після розтавань він продовжував про них піклуватися, брати участь у їх житті. Наприклад, раз на тиждень він обов'язково обідав з Ольгою.

Пабло Пікассо прожив 91 рік, перед смертю він говорив, що його смерть буде нагадувати затонулий корабель. Коли тоне великий корабель, все, що знаходиться навколо нього, затягується у воронку. Так сталося з близькими людьми Пабло Пікассо.

Багато його дружин і коханок, діти та внуки відчули величезну втрату, адже геній наповнював життя рідних нестримним потоком енергії. Марі-Терез Вальтер все життя мріяла стати не лише коханкою великого художника, а і його дружиною. Тому після його смерті не витримала та покінчила життя самогубством.

Життя Пікассо наповнене багатьма таємницями. Ми знаємо лише факти з життя художника, проте ми можемо лише здогадуватись, чим він керувався у своїх вчинках. Тому зіграти головну роль у серіалі "Геній.Пікассо" довірили саме Антоніо Бандерасу, не менш харизматичному та імпульсивному акторові.

"Вони не тільки обидва з іспанського міста Малаги, але Антоніо, як і Пікассо, просто випромінює харизму і пристрасть, він зі своїм артистизмом не знає ніяких меж у своїй творчості. Для нас величезне задоволення бачити його у головній ролі другого сезону",зазначає виконавчий віце-президент National Geographic, глава відділення глобальних мистецьких проектів, Керолін Бернштейн.

"Генії.Пікассо" – це 10-ти серійний фільм, що розповідає нам справжню історію життя одного з найвпливовіших художників ХХ століття.

Захоплюючим серіал робить динамічний та нелінійний сюжет, що не має хронологічного порядку, який зазвичай притаманний для біографічних серіалів. Тому під час перегляду ми часто будемо переноситись з юності в старість Пікассо і навпаки, щоб краще зрозуміти вчинки генія.

Таємниці творчості і особистого життя геніального художника глядачеві розкриють продюсер Кен Біллер, виконавчі продюсери Брайан Грейзер, Рон Ховард, Френсі Кальф і Гігі Прітцкер.

Прем’єра серіалу "Геній.Пікассо" відбудеться 23 квітня у 18:00 на каналі National Geographic, представлений інтернет-провайдером Воля для своїх абонентів.

Реклама:

Головне сьогодні